Mitrović: Teško je, nema EL, ali biće Zvezda opet ona prava!

"Čudno mi sve ovo izgleda sada. Promenjena je gotovo cela ekipa, skoro cela garnitura stručnog štaba. . . Osetio sam to i na svojoj koži u Bambergu, koliko je to zapravo teško. Treba sve kockice lepo sklopiti u kratko vreme i ostvariti rezultate koje svi očekuju".

Košarka 09.06.2018 | 22:45
Mitrović: Teško je, nema EL, ali biće Zvezda opet ona prava!
Svuda pođi, kući dođi.

A, Luka Mitrović zna da ceni dom u kojem je košarkaški stasao, postao kapiten i kao takav podigao čak osam trofeja. Dok su Crvena zvezda i FMP iz Železnika vodili žustru borbu pod koševima na startu finala Superlige, na tribinama smo ugledali dobro poznato lice. Ušuškan u srce tribina, baš tu sa onima koji su ga godinama bodrili i hrabrili, u dobru i zlu, Luka Mitrović je na reakciju zvaničnog spikera ustao i pozdravio kompletnu dvoranu Aleksandar Nikolić. 

Dobio je, baš kao i svih prethodnih godina, veliki aplauz koji ga je vratio u vreme kada je on bio vođa jedne sasvim drugačije ekipe...

"Čudno mi sve ovo izgleda sada. Promenjena je gotovo cela ekipa, skoro cela garnitura stručnog štaba... Osetio sam to i na svojoj koži u Bambergu, koliko je to zapravo teško. Treba sve kockice lepo sklopiti u kratko vreme i ostvariti rezultate koje svi očekuju", započeo je razgovor s novinarima Luka Mitrović, da bi zatim dodao:

"Imate onda, opet, one koji s nestrpljenjem iščekuju vaš neuspeh. Mnogo je teško boriti se u takvoj situaciji. Nažalost, Crvena zvezda je ostala bez te najvažnije titutle, kao i mi u Nemačkoj. Nema ni Evrolige, ali dobro. Ostala je borba za Superligu i siguran sam da će sezonu završiti s ovim, poslednjim peharom na raspolaganju. Tako će, bar malo, usrećiti i sebe i navijače".

Pošto je i sam pomenuo činjenicu da neće biti Evrolige, Luku smo pitali koliko bi situacija u Zvezdi mogla da se promeni bez izlaska u elitu?

"Pa... Svi znaju koliko je Evroliga bitna, pogotovo ovde kod nas. Od formiranja ekipe, budžeta, mnogo je teže dovesti igrače kada se ne igra Evroliga..."

Ali, ne očajava...

"Siguran sam da će klub biti konkurentan i sledeće sezone. Jadranska liga nije toliki bauk da vam treba ne znam koliki budžet i ulaganja da biste bili konkurentni i borili se za titulu i Evroligu. Verujem da će Crvena zvezda i sledeće sezone biti ozbiljan sastav, da će se boriti za sve pehare i da će pokazati kvalitet".

Sumirao je Luka Mitrović utiske i o svojoj prvoj sezoni u Bambergu, koja je prošla s mnogo uspona i padova. Od privikavanja na novu sredinu, preko mnogih kadrovskih problema, do lične povrede koja ga je od terena odvojila skoro tri meseca.

"Timski rezultati nisu bili na očekivanom nivou i na nivou nekih prethodnih sezona. Nemačka liga je izuzetno takmičenje s mnogo ozbiljnih rivala. Bajern je ove sezone nikad jači. U tim nekim okolnostima nismo uspeli da ponovimo rezultate od prošle godine".

Ušao je u detalje - zašto se to desilo...

"Usput su nam se dogodile i brojne povrede. Čak tri su se završile krajem sezone za igrače, pa onda i mojih tri meseca odsustva... Pa operacija trenera (Andrea Trinkjeri op. au.), koga nije bilo mesec dana. U trenutku se zaređalo mnogo toga, povreda i loših rezultata, da se činilo da nema kraja. Promenom trenera malo je došlo do buđenja, drmnuli smo se i došli su neki bolji rezultati. U jednom trenutku nam je čak 'visio' i plej-of, bili smo van osam najboljih. Završili smo ligaški deo na četvrtom mestu, što je nekoliko sedmica pre toga izgledalo kao nemoguća misija. Dalje od polufinala nije moglo. Bajern je zasluženo slavio, bili su bolji od nas u šest od sedam navrata. Bez sumnje, zasluženo su u finalu".

Mitrović sa Bambergom ima ugovor na još jednu godinu, da li će ga odraditi do kraja?

"Ukoliko se nešto nepredviđeno ne dogodi, tamo sam i sledeće sezone, što je moja najiskrenija želja".

A sada, prvo, odmor i oporavak od svih povreda...

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar