Омићев бијес и порука...!

Нећу да дозволим да изгубимо још један трофеј! Боли ме глава од тога. . . ! "Нервозан сам зато што се данима уназад прича како смо титулу унапред освојили. Ко то мисли, ко то тако прича. Нека дође и нека покаже да ли је тако било на терену или не", љутито ће Словенац.

Кошарка 08.06.2018 | 15:30
Омићев бијес и порука...!
Када је тешко - Ален Омић! Када је најтеже - поново Ален Омић!

Човек који на свакој утакмици оставља - не, није то само обична флоскула - последњу кап зноја, атом снаге и комад живаца поново је одвео своју Црвену звезду до победе! Да није било његових десет узастопних поена у страховито неизвесној завршници прве утакмице финала Суперлиге, ко зна како би се сусрет завршио и да ли би Звезда уопште водила. 

Али, колико је расположен био да ФМП баци на колена, толико је после утакмице био у свом елементу. Заправо, из њега је избијало незадовољство које се скупљало на терену. Без препознатљивог осмеха Омић је изашао пред новинаре и одмах поручио:

"Немојте само дуго, бесан сам као пас".

Одмах смо отворили дијалог - зашто?

"Нервозан сам зато што се данима уназад прича како смо титулу унапред освојили. Ко то мисли, ко то тако прича", пита се Омић и наставља:

"Нека дође и нека покаже да ли је тако било на терену или не. Ево као што видите, борили смо се до последње секунде и последњег шута. Да смо изгубили, можда је ово све могло да нас кошта главе".

Ту се није зауставио, већ је упутио неколико речи и саиграчима.

"Не смемо више да дозволимо да играмо овако. Не смемо да гледамо да ли је на другој страни терена ФМП или Барселона. Ја то тако никад не гледам. Ниједног тренутка и нисам откако сам дошао, иако је било успона и падова. Ја хоћу овде нешто да освојим".

Страховит отпор гостију из Железника је, каже, очекивао.

"Наравно да јесам, они су дошли овде да освоје титулу. Они уопште не гледају да ли само ми Звезда или неко други. Није то да сад, као, они имају неко велико поштовање према нама и да ће да нам дају титулу. Ја то нисам размишљао. Може свашта да се прича, али ја не мислим да је тако".

Питали смо га да ли су екипу мало уљуљкале приче да је титула већ освојена?

"Ето, све то што се причало, видите како је вечерас изгледало, како смо унапред освојили титулу. Ако се тако прича, онда је то требало да се види на терену. Било је много успона и падова, нисмо играли утакмицу већ осам дана, чекали смо и исход њихове мајсторице... Људи, ми смо ТОП екипа, имамо супер тим, не треба себи ово да дозволимо".

Бољу опомену од ове Црвена звезда не може да добије.

"Ја знам да ће они још јаче да гризу сада у другој утакмици. Добро ће се припремити за нас, они немају шта да изгубе и то добро знају. Сваки играч у ФМП жели да буде у Звезди и зато сви знамо да играчи увек имају мотив да иду корак више. Звезда је највеће име у Србији и сви би волели да играју овде".

О судијама није желео, мада смо ми успели да извучемо нешто од њега. 

"То је 'но цоммент' за мене", узвратио нам је Омић, али када смо констатовали да је био љут после одређених судијских одлука, ипак је до своје виђење целе ситуације:

"Наравно да ћу се изнервирати када добијеш нешто што не заслужујеш. Нисам очекивао да ћу после два минута добити три фаула. То ми се у животу није десило", уверава Омић и додаје:

"Али, добро. То су њихове одлуке и немам ја ту шта много да кажем. А оно за Пера Антића... Да наш вођа на терену добије искључење... То нисам очекивао да ће се десити. Да немају поштовања за њега, а знамо ко је он... Не знам шта да кажем".

Нашао се Омић и у једној ситуацији када је после једне од четири узастопне тројке ФМП у самој завршници утакмице одбрусио наглас: "Шта то радите?!", ми смо га питали - на шта је мислио?

"Па, када на минут до краја примате онако тројку, морао сам да питам шта радимо то? Тада је вода у грлу, мораш нешто да направиш, да се вратиш. Изгубиш контролу". 

А онда је Словенац рекао нешто што ће сигурно дуго одзвањати у ушима свима који воле и подржавају Црвену звезду. Заправо, Ален Омић је показао колико срце има и колико воли клуб у којем сада игра.

"Нема шансе да ћу да дозволим да изгубимо још један трофеј", као из топа је рекао Омић и продужио:

"Боли ме глава од изгубљених трофеја више! Ја не желим то! Ближи се крај целе сезоне, а ја сам дошао овде да бих узео бар један трофеј. Није могао Куп, није могла АБА лига, желим да узмем сада Суперлигу! Тако ћу да уђем у сваку следећу утакмицу до краја".

Прокоментарисао је Омић и дуеле које је водио с Мајклом Оџом и није се сагласио са констатацијом да је имао проблема с њим.

"Нисам имао проблем с њим. Да нисам имао оне брзе фаулове играо бих још бољу одбрану. Играо сам и против јачих и бољих центара од њега. Он јесте јак и ја га поштујем, али ја мислим да ја могу и јаче и боље. Само су ме сада фаулови успорили".

Прва утакмица финала Суперлиге била је 76. Звездина у целој сезони. Интересовало нас је - има ли снаге за бар још два сусрета, а да се не изгубе живци скроз?

"Што се мене тиче - има. То питајте друге да ли имају или не", завршио је са ставом Омић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар