Omićev bijes i poruka...!

Neću da dozvolim da izgubimo još jedan trofej! Boli me glava od toga. . . ! "Nervozan sam zato što se danima unazad priča kako smo titulu unapred osvojili. Ko to misli, ko to tako priča. Neka dođe i neka pokaže da li je tako bilo na terenu ili ne", ljutito će Slovenac.

Košarka 08.06.2018 | 15:30
Omićev bijes i poruka...!
Kada je teško - Alen Omić! Kada je najteže - ponovo Alen Omić!

Čovek koji na svakoj utakmici ostavlja - ne, nije to samo obična floskula - poslednju kap znoja, atom snage i komad živaca ponovo je odveo svoju Crvenu zvezdu do pobede! Da nije bilo njegovih deset uzastopnih poena u strahovito neizvesnoj završnici prve utakmice finala Superlige, ko zna kako bi se susret završio i da li bi Zvezda uopšte vodila. 

Ali, koliko je raspoložen bio da FMP baci na kolena, toliko je posle utakmice bio u svom elementu. Zapravo, iz njega je izbijalo nezadovoljstvo koje se skupljalo na terenu. Bez prepoznatljivog osmeha Omić je izašao pred novinare i odmah poručio:

"Nemojte samo dugo, besan sam kao pas".

Odmah smo otvorili dijalog - zašto?

"Nervozan sam zato što se danima unazad priča kako smo titulu unapred osvojili. Ko to misli, ko to tako priča", pita se Omić i nastavlja:

"Neka dođe i neka pokaže da li je tako bilo na terenu ili ne. Evo kao što vidite, borili smo se do poslednje sekunde i poslednjeg šuta. Da smo izgubili, možda je ovo sve moglo da nas košta glave".

Tu se nije zaustavio, već je uputio nekoliko reči i saigračima.

"Ne smemo više da dozvolimo da igramo ovako. Ne smemo da gledamo da li je na drugoj strani terena FMP ili Barselona. Ja to tako nikad ne gledam. Nijednog trenutka i nisam otkako sam došao, iako je bilo uspona i padova. Ja hoću ovde nešto da osvojim".

Strahovit otpor gostiju iz Železnika je, kaže, očekivao.

"Naravno da jesam, oni su došli ovde da osvoje titulu. Oni uopšte ne gledaju da li samo mi Zvezda ili neko drugi. Nije to da sad, kao, oni imaju neko veliko poštovanje prema nama i da će da nam daju titulu. Ja to nisam razmišljao. Može svašta da se priča, ali ja ne mislim da je tako".

Pitali smo ga da li su ekipu malo uljuljkale priče da je titula već osvojena?

"Eto, sve to što se pričalo, vidite kako je večeras izgledalo, kako smo unapred osvojili titulu. Ako se tako priča, onda je to trebalo da se vidi na terenu. Bilo je mnogo uspona i padova, nismo igrali utakmicu već osam dana, čekali smo i ishod njihove majstorice... Ljudi, mi smo TOP ekipa, imamo super tim, ne treba sebi ovo da dozvolimo".

Bolju opomenu od ove Crvena zvezda ne može da dobije.

"Ja znam da će oni još jače da grizu sada u drugoj utakmici. Dobro će se pripremiti za nas, oni nemaju šta da izgube i to dobro znaju. Svaki igrač u FMP želi da bude u Zvezdi i zato svi znamo da igrači uvek imaju motiv da idu korak više. Zvezda je najveće ime u Srbiji i svi bi voleli da igraju ovde".

O sudijama nije želeo, mada smo mi uspeli da izvučemo nešto od njega. 

"To je 'no comment' za mene", uzvratio nam je Omić, ali kada smo konstatovali da je bio ljut posle određenih sudijskih odluka, ipak je do svoje viđenje cele situacije:

"Naravno da ću se iznervirati kada dobiješ nešto što ne zaslužuješ. Nisam očekivao da ću posle dva minuta dobiti tri faula. To mi se u životu nije desilo", uverava Omić i dodaje:

"Ali, dobro. To su njihove odluke i nemam ja tu šta mnogo da kažem. A ono za Pera Antića... Da naš vođa na terenu dobije isključenje... To nisam očekivao da će se desiti. Da nemaju poštovanja za njega, a znamo ko je on... Ne znam šta da kažem".

Našao se Omić i u jednoj situaciji kada je posle jedne od četiri uzastopne trojke FMP u samoj završnici utakmice odbrusio naglas: "Šta to radite?!", mi smo ga pitali - na šta je mislio?

"Pa, kada na minut do kraja primate onako trojku, morao sam da pitam šta radimo to? Tada je voda u grlu, moraš nešto da napraviš, da se vratiš. Izgubiš kontrolu". 

A onda je Slovenac rekao nešto što će sigurno dugo odzvanjati u ušima svima koji vole i podržavaju Crvenu zvezdu. Zapravo, Alen Omić je pokazao koliko srce ima i koliko voli klub u kojem sada igra.

"Nema šanse da ću da dozvolim da izgubimo još jedan trofej", kao iz topa je rekao Omić i produžio:

"Boli me glava od izgubljenih trofeja više! Ja ne želim to! Bliži se kraj cele sezone, a ja sam došao ovde da bih uzeo bar jedan trofej. Nije mogao Kup, nije mogla ABA liga, želim da uzmem sada Superligu! Tako ću da uđem u svaku sledeću utakmicu do kraja".

Prokomentarisao je Omić i duele koje je vodio s Majklom Odžom i nije se saglasio sa konstatacijom da je imao problema s njim.

"Nisam imao problem s njim. Da nisam imao one brze faulove igrao bih još bolju odbranu. Igrao sam i protiv jačih i boljih centara od njega. On jeste jak i ja ga poštujem, ali ja mislim da ja mogu i jače i bolje. Samo su me sada faulovi usporili".

Prva utakmica finala Superlige bila je 76. Zvezdina u celoj sezoni. Interesovalo nas je - ima li snage za bar još dva susreta, a da se ne izgube živci skroz?

"Što se mene tiče - ima. To pitajte druge da li imaju ili ne", završio je sa stavom Omić.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar