Тренер ФМП-а: Тешко нам је пало, играчи плачу!

Тренер ФМП: Велика школа, играчи плакали у свлачионици! Владимир Јовановић рекао је да екипа није заслужила победу против Црвене звезде због промашених зицера и слободних бацања у последњем минуту. "Два или три играча су играла у финалу и можда је и то имало утицај. Спремамо се за наредни меч", изјавио је Владимир Јовановић после драматичног пораза свог тима у "Пиониру".

Кошарка 08.06.2018 | 11:45
Тренер ФМП-а: Тешко нам је пало, играчи плачу!
ФМП је у хали "Александар Николић" у Београду поражен од Црвене звезде са 84:83 у првој утакмици финалне серије српског првенства.

"Честитам Звезди на заиста заслуженој победи. На крају је једна лопта одлучила. Прижељкивали смо да дођемо у ситуацију да једна лопта одлучи, а овог пута је била на њиховој страни и потпуно заслужено... Екипа која промаши два чиста зицера у последњем минуту и два пенала, не заслужује једноставно да победи. Притом смо примили тројку иако смо се договорили да не смемо да пустимо такав шут. Играчи плачу у свлачионици, тешко им је што су изгубили", рекао је Јовановић новинарима после утакмице.

Клуб из Железника је имао прилику за победу, водио је у завршници, а имао је и полагање за победу које је промашио Стефан Пот.

"Ово је једна велика школа за моје играче, нема их много који имају искуство играња оваквих утакмица и то се видело на крају. Задовољан сам како смо изгледали у већем делу утакмице, било је коректно. Нема пуно времена за туговање, тако би било и да смо победили. Концентрација мора да буде боља. Ми смо на свакој утакмици ишли на победу до сада. Стигли смо до финала и нормално је да ћемо ићи на победу и ту", казао је Јовановић.

ФМП је дошао надомак велике победе, али је на на корак до ње и стао.

Плејмејкер "пантера" Стефан Пот погодио је 23 секунде пре краја тројку за вођство гостију у "Пиониру", али је потом у последњем нападу ипак промашио шут о таблу после продора.

Играчи ФМП-а остали су у шоку због испуштеног тријумфа, кошаркаши Звезде грлили су се, свесни колико су били близу поразу.

Након меча, у свлачионици "пантера" било је тешко, признао је тренер тима из Железника, Владимир Јовановић.

"Ми смо тим који иде у свакој утакмици на победу. Не видим зашто би сада било другачије, стигли смо до финала. Видели сте да нам је тешко пало, играчи плачу у свлачионици... Могуће је да Звезда није ушла сто одсто концетрисана и очекујем њихову реакцију. Јесте можда ово као када дираш успаваног лава, али видећемо...", изјавио је он на конференцији за новинаре.

Јовановић је говорио и о томе шта је рекао екипи пре тројке Џејмса Фелдина.

"На крају је једна лопта одлучила. Прижељкивали смо да дођемо у ту ситуацију. Екипа која има две прилике да погоди за победу и то не искористи, она не заслужује да победи. При том, на тајм-ауту смо се договорили да не дозволимо шут за три поена и управо смо то урадили. Немамо времена за одмор нити за туговање, сутра ћемо на тренинг и да се спремамо за суботу", додао је он.

Шта је била идеја "пантера" у последњем нападу?

"Био је договор да Ненадић прими из уручења, а пре тога Јеремић који је остао сам. Није то препознао и није шутирао иако је погодио. Пот је урадио одличан посао, али није погодио. Да је дао, била би добра одлулка и њега и играча", поздравио је храброст свог "плеја" Јовановић.

Важан фактор пораза ФМП-а био је и лош шут са линије пенала. Гости су у "Пиониру" извели 35 слободних бацања и промашили чак 14.

"Стефан Пот, који је наш најбољи пеналџија, шутирао је три од осам. Дође таква утакмица, можда је узрок и бреме финала. Два или три играча су играла можда финале и то сигурно има утицај. Не постоји врста тренинга за то, то је једноставно у глави", додао је тренер ФМП-а.

Друга утакмица финалне серије плеј-офа завршнице српског првенства играће се у суботу од 18.00 у Железнику.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар