Trener FMP-a: Teško nam je palo, igrači plaču!

Trener FMP: Velika škola, igrači plakali u svlačionici! Vladimir Jovanović rekao je da ekipa nije zaslužila pobedu protiv Crvene zvezde zbog promašenih zicera i slobodnih bacanja u poslednjem minutu. "Dva ili tri igrača su igrala u finalu i možda je i to imalo uticaj. Spremamo se za naredni meč", izjavio je Vladimir Jovanović posle dramatičnog poraza svog tima u "Pioniru".

Košarka 08.06.2018 | 11:45
Trener FMP-a: Teško nam je palo, igrači plaču!
FMP je u hali "Aleksandar Nikolić" u Beogradu poražen od Crvene zvezde sa 84:83 u prvoj utakmici finalne serije srpskog prvenstva.

"Čestitam Zvezdi na zaista zasluženoj pobedi. Na kraju je jedna lopta odlučila. Priželjkivali smo da dođemo u situaciju da jedna lopta odluči, a ovog puta je bila na njihovoj strani i potpuno zasluženo... Ekipa koja promaši dva čista zicera u poslednjem minutu i dva penala, ne zaslužuje jednostavno da pobedi. Pritom smo primili trojku iako smo se dogovorili da ne smemo da pustimo takav šut. Igrači plaču u svlačionici, teško im je što su izgubili", rekao je Jovanović novinarima posle utakmice.

Klub iz Železnika je imao priliku za pobedu, vodio je u završnici, a imao je i polaganje za pobedu koje je promašio Stefan Pot.

"Ovo je jedna velika škola za moje igrače, nema ih mnogo koji imaju iskustvo igranja ovakvih utakmica i to se videlo na kraju. Zadovoljan sam kako smo izgledali u većem delu utakmice, bilo je korektno. Nema puno vremena za tugovanje, tako bi bilo i da smo pobedili. Koncentracija mora da bude bolja. Mi smo na svakoj utakmici išli na pobedu do sada. Stigli smo do finala i normalno je da ćemo ići na pobedu i tu", kazao je Jovanović.

FMP je došao nadomak velike pobede, ali je na na korak do nje i stao.

Plejmejker "pantera" Stefan Pot pogodio je 23 sekunde pre kraja trojku za vođstvo gostiju u "Pioniru", ali je potom u poslednjem napadu ipak promašio šut o tablu posle prodora.

Igrači FMP-a ostali su u šoku zbog ispuštenog trijumfa, košarkaši Zvezde grlili su se, svesni koliko su bili blizu porazu.

Nakon meča, u svlačionici "pantera" bilo je teško, priznao je trener tima iz Železnika, Vladimir Jovanović.

"Mi smo tim koji ide u svakoj utakmici na pobedu. Ne vidim zašto bi sada bilo drugačije, stigli smo do finala. Videli ste da nam je teško palo, igrači plaču u svlačionici... Moguće je da Zvezda nije ušla sto odsto koncetrisana i očekujem njihovu reakciju. Jeste možda ovo kao kada diraš uspavanog lava, ali videćemo...", izjavio je on na konferenciji za novinare.

Jovanović je govorio i o tome šta je rekao ekipi pre trojke Džejmsa Feldina.

"Na kraju je jedna lopta odlučila. Priželjkivali smo da dođemo u tu situaciju. Ekipa koja ima dve prilike da pogodi za pobedu i to ne iskoristi, ona ne zaslužuje da pobedi. Pri tom, na tajm-autu smo se dogovorili da ne dozvolimo šut za tri poena i upravo smo to uradili. Nemamo vremena za odmor niti za tugovanje, sutra ćemo na trening i da se spremamo za subotu", dodao je on.

Šta je bila ideja "pantera" u poslednjem napadu?

"Bio je dogovor da Nenadić primi iz uručenja, a pre toga Jeremić koji je ostao sam. Nije to prepoznao i nije šutirao iako je pogodio. Pot je uradio odličan posao, ali nije pogodio. Da je dao, bila bi dobra odlulka i njega i igrača", pozdravio je hrabrost svog "pleja" Jovanović.

Važan faktor poraza FMP-a bio je i loš šut sa linije penala. Gosti su u "Pioniru" izveli 35 slobodnih bacanja i promašili čak 14.

"Stefan Pot, koji je naš najbolji penaldžija, šutirao je tri od osam. Dođe takva utakmica, možda je uzrok i breme finala. Dva ili tri igrača su igrala možda finale i to sigurno ima uticaj. Ne postoji vrsta treninga za to, to je jednostavno u glavi", dodao je trener FMP-a.

Druga utakmica finalne serije plej-ofa završnice srpskog prvenstva igraće se u subotu od 18.00 u Železniku.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar