Топић: Поједини новинари деградирају финале!

Тренер Црвене звезде Миленко Топић рекао је да му смета деградирање финала.  Топић: Некад победиш и кад си лошији! "Поново се јавила нервоза, а мислили смо да смо завршили с тим", рекао је тренер Звезде после тесне победе у првој утакмици финале Суперлиге.

Кошарка 08.06.2018 | 10:30
Топић: Поједини новинари деградирају финале!
Топић је додао и да се у синоћњој утакмици са ФМП-ом видело са колико жара и жеље играју кошаркаши оба клуба.

"Заиста је неозбиљно од стране појединих новинара деградирање једног финала, које се игра за шампиона државе. Обе екипе су заслужено дошле до финала. Видели сте, једна лопта је одлучила, могла је и ова Потова, остали бисмо без победе. Играмо, и они и ми, са пуно интензитета и жара, и жеље да освојимо титулу. То пада у воду. И даље ће причати, али ме то не занима", рекао је Топић на конференцији за новинаре.

Звезда је повела у финалној серији Суперлиге против ФМП-а, пошто је у неизвесној завршници победила са 84:83 на свом терену у хали "Александар Николић".

"Нисмо потценили ФМП, не верујем да их нисмо схватили озбиљно. Дешава се да одиграмо на овакав начин. Срећно смо победили. Посрећило нам се и не смемо више овако, морамо боље, јаче и концентрисаније. До краја смо као тим извојевали важну победу, која ништа не значи. Играли смо са мање енергије и концентрације и то је резултирало да већи део утакмице будемо у минусу. Криви смо сви заједно, почевши од мене. Мора да се призна и да је противник био одличан. Трудићемо се да сакријемо мане", казао је Топић.

Кошаркаш црвено-белих Дејан Давидовац рекао је да је утакмица била очекивано тешка.

"Знали смо да неће бити лако и замало су успели да нас победе. Чињеница је да смо играли лошу утакмицу. Ово је серија ипак где се броје само победе. Нема превише времена за дубоко анализирање. Идемо у Железник на победу", рекао је Давидовац.

Црвена звезда мтс била је прибијена уз зид, гледала је како Стефан Пот "пробија" Стефана Јанковића, утрчава на шут за победу и - промашује.

Шут плејмејкера ФМП-а стао је на обручу, где је остао и "брејк" гостију из Железника. Звезда је у таквој драми победила, стекла предност у финалној серији и носиће у суботу на други меч вођство 1:0.

После утакмице, тренер Црвене звезде мтс Миленко Топић рекао је да његов тим није потценио "пантере".

’’Нисмо ушли у утакмицу како знамо и како смо улазили у прошлим утакмицама. Имали смо мање енергије и концентрације и то је резултовало тиме да јуримо резултат, тражимо игру и петорку током читавог тока утакмице. Нисмо успели да зауставимо њихов скок, имали су бољи шут за три поена... Била је ово слабија утакмица са наше стране. Не верујем да смо их потценили и знамо доста о њима. Не верујем ни да је уопште била ситуација да их не схватимо озбиљно. Али, дешава се да одиграмо овако после добре припреме", почео је обраћање новинарима шеф струке црвено-белих.

"Добили смо срећно, шутем у последњем нападу.Нама се посрећило, али то је кошарка јер некада победиш и кад играш лошије. Наши пенали су били катастрофални, селекција шута лоша. Поново се јавила нервоза са којом смо мислили да смо завршили. Честитам играчима јер су истрајали. Важна победа, водимо 1:0 и видећемо како ће се ствари одвијати даље’’

На питање ко је крив за бледу Звездину игру у првом мечу, тренер Звезде је преузео највећу одговорност.

"Криви смо сви заједно, почевши од мене наравно. Ипак, мора се признати да је противник био одличан. Добро су скаутирали наше предности и мане и гађали тачно на наше слабости које смо ми током читаве сезоне показивали. Постоји и наш део кривице, пре свега мој. Трудићемо се да неке наше мане сакријемо. Питање је концентрације. Када се шутира 50 одсто слободних бацања, ретко се добија утакмица. Понављам, имали смо доста среће".

Топић је рекао да је његов тим ухватио прикључак оптеретивши (Аленом Омићем) центарску линију ФМП-а.

"Некарактеристично је да они из краће ротације у спољној линији играју агресивније. Оно што је требало ми да радимо, радили су они. Управо у томе видим наш простор у напредак", додао је он.

Алекса Раданов, доскорашњи играч ФМП-а, није био у Звездиној ротацији за овај меч, а Топић је рекао да му је жао што млади бек није добио прилику, уз објашњење да га је "имао у плану".

Такође, Звездин тренер је још једном указао на то да се "деградира финале које одређује првака државе".

"Једна лопта је одлучила, видели сте, да је Потова лопта ушла остали бисмо без победе. Играмо и једни и други са пуно жара и интензитета. И даље ће људи причати... Али, мене то заиста не занима", додао је Топић.

Друга утакмица финалне серије плеј-офа завршнице српског првенства играће се у суботу од 18.00 у Железнику.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар