Topić: Pojedini novinari degradiraju finale!

Trener Crvene zvezde Milenko Topić rekao je da mu smeta degradiranje finala.  Topić: Nekad pobediš i kad si lošiji! "Ponovo se javila nervoza, a mislili smo da smo završili s tim", rekao je trener Zvezde posle tesne pobede u prvoj utakmici finale Superlige.

Košarka 08.06.2018 | 10:30
Topić: Pojedini novinari degradiraju finale!
Topić je dodao i da se u sinoćnjoj utakmici sa FMP-om videlo sa koliko žara i želje igraju košarkaši oba kluba.

"Zaista je neozbiljno od strane pojedinih novinara degradiranje jednog finala, koje se igra za šampiona države. Obe ekipe su zasluženo došle do finala. Videli ste, jedna lopta je odlučila, mogla je i ova Potova, ostali bismo bez pobede. Igramo, i oni i mi, sa puno intenziteta i žara, i želje da osvojimo titulu. To pada u vodu. I dalje će pričati, ali me to ne zanima", rekao je Topić na konferenciji za novinare.

Zvezda je povela u finalnoj seriji Superlige protiv FMP-a, pošto je u neizvesnoj završnici pobedila sa 84:83 na svom terenu u hali "Aleksandar Nikolić".

"Nismo potcenili FMP, ne verujem da ih nismo shvatili ozbiljno. Dešava se da odigramo na ovakav način. Srećno smo pobedili. Posrećilo nam se i ne smemo više ovako, moramo bolje, jače i koncentrisanije. Do kraja smo kao tim izvojevali važnu pobedu, koja ništa ne znači. Igrali smo sa manje energije i koncentracije i to je rezultiralo da veći deo utakmice budemo u minusu. Krivi smo svi zajedno, počevši od mene. Mora da se prizna i da je protivnik bio odličan. Trudićemo se da sakrijemo mane", kazao je Topić.

Košarkaš crveno-belih Dejan Davidovac rekao je da je utakmica bila očekivano teška.

"Znali smo da neće biti lako i zamalo su uspeli da nas pobede. Činjenica je da smo igrali lošu utakmicu. Ovo je serija ipak gde se broje samo pobede. Nema previše vremena za duboko analiziranje. Idemo u Železnik na pobedu", rekao je Davidovac.

Crvena zvezda mts bila je pribijena uz zid, gledala je kako Stefan Pot "probija" Stefana Jankovića, utrčava na šut za pobedu i - promašuje.

Šut plejmejkera FMP-a stao je na obruču, gde je ostao i "brejk" gostiju iz Železnika. Zvezda je u takvoj drami pobedila, stekla prednost u finalnoj seriji i nosiće u subotu na drugi meč vođstvo 1:0.

Posle utakmice, trener Crvene zvezde mts Milenko Topić rekao je da njegov tim nije potcenio "pantere".

’’Nismo ušli u utakmicu kako znamo i kako smo ulazili u prošlim utakmicama. Imali smo manje energije i koncentracije i to je rezultovalo time da jurimo rezultat, tražimo igru i petorku tokom čitavog toka utakmice. Nismo uspeli da zaustavimo njihov skok, imali su bolji šut za tri poena... Bila je ovo slabija utakmica sa naše strane. Ne verujem da smo ih potcenili i znamo dosta o njima. Ne verujem ni da je uopšte bila situacija da ih ne shvatimo ozbiljno. Ali, dešava se da odigramo ovako posle dobre pripreme", počeo je obraćanje novinarima šef struke crveno-belih.

"Dobili smo srećno, šutem u poslednjem napadu.Nama se posrećilo, ali to je košarka jer nekada pobediš i kad igraš lošije. Naši penali su bili katastrofalni, selekcija šuta loša. Ponovo se javila nervoza sa kojom smo mislili da smo završili. Čestitam igračima jer su istrajali. Važna pobeda, vodimo 1:0 i videćemo kako će se stvari odvijati dalje’’

Na pitanje ko je kriv za bledu Zvezdinu igru u prvom meču, trener Zvezde je preuzeo najveću odgovornost.

"Krivi smo svi zajedno, počevši od mene naravno. Ipak, mora se priznati da je protivnik bio odličan. Dobro su skautirali naše prednosti i mane i gađali tačno na naše slabosti koje smo mi tokom čitave sezone pokazivali. Postoji i naš deo krivice, pre svega moj. Trudićemo se da neke naše mane sakrijemo. Pitanje je koncentracije. Kada se šutira 50 odsto slobodnih bacanja, retko se dobija utakmica. Ponavljam, imali smo dosta sreće".

Topić je rekao da je njegov tim uhvatio priključak opteretivši (Alenom Omićem) centarsku liniju FMP-a.

"Nekarakteristično je da oni iz kraće rotacije u spoljnoj liniji igraju agresivnije. Ono što je trebalo mi da radimo, radili su oni. Upravo u tome vidim naš prostor u napredak", dodao je on.

Aleksa Radanov, doskorašnji igrač FMP-a, nije bio u Zvezdinoj rotaciji za ovaj meč, a Topić je rekao da mu je žao što mladi bek nije dobio priliku, uz objašnjenje da ga je "imao u planu".

Takođe, Zvezdin trener je još jednom ukazao na to da se "degradira finale koje određuje prvaka države".

"Jedna lopta je odlučila, videli ste, da je Potova lopta ušla ostali bismo bez pobede. Igramo i jedni i drugi sa puno žara i intenziteta. I dalje će ljudi pričati... Ali, mene to zaista ne zanima", dodao je Topić.

Druga utakmica finalne serije plej-ofa završnice srpskog prvenstva igraće se u subotu od 18.00 u Železniku.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar