ХДЗ и СНСД раде против институција

Валентин Инзко раније је изразио забринутост што неки политички лидери раде против БиХ, а казао је и то да га узнемирава реторика појединаца. За Н1 је коментарисао своју изјаву рекавши да међународна заједница то зна "именом и презименом".

Босна и Херцеговина 07.06.2018 | 22:18
ХДЗ и СНСД раде против институција
- Све је познато, каже Инзко, а на питање да ли су то Додик и Човић – одговара:

- Ко још има отцјепљење у програму странке. То је СНСД. Додик је рекао да очекује уједињење Републике Српске и Србије у овом вијеку. Вучић је то мјесецима раније демантовао. Човић говори о плану Б.

- Зато је међународна заједница, именом и презименом, ХДЗ и СНСД странке дакле, ко то ради против институција. Конкретно о Закону о кривичном поступку. ХДЗ каже да је европски оријентиран, а они би то могли да докажу поступцима - а не да се гласа против закона. Мени је то жао, рекао је Инзко.

- Ова земља, ако би се могли договорити о неким стварима, о пет ствари, то би била владавина права, добра економија, туризам, а нико не губи идентитет. Разочаравајуће је да је било потребно година да се усвоје акцизе. Сада ће требати година да се 100 милиона подијели између ентитета. Тужно је то, рекао је Инзко.

- Могли би се договорити за инфраструктуру, здравство, економију, никоме не би ништа фалило. ММФ, Свјетска банка, ЕБРД би да дају још више новца, а нико не би губио идентитет, своје латинице, ћирилице, културе. За нас је БиХ по томе интересантна. Ово није досадна земља. Има толико култура и религија, поручио је Инзко.

Казао је да има бројних примјера заједничког живота у БиХ, међутим "на врху политике - све је више различитости".

Извор: Вијести

Коментари / 33

Оставите коментар
Name

А сто не би могло

07.06.2018 20:52

Ја гласам за њега ако се пријави за изборе... доста је висе ових домацих папака

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС ПАЛЕ

07.06.2018 21:30

Ово је најбољи показатељ да су се два латина саставила Милорад Додик лазни србин тј.велики хрват и сеф му Цовиц да унисте РС и српски народ, сто је најгоре цитав српски народ због лопова из Бакинаца испаста који ради за хрватски лоби газеци српство и уједно својом хускацком реториком одбија све инвеститоре и улагаце у РС, народ теско зиви и одлази, а највеци профит из свега босњаци извлаце мудром политиком и тактиком, све паре и инвестиције су код њих и у Сарајеву, јос ако додамо да арапски лоби масовно купује земљу и некретнине на подруцју Ист.Сарајева имамо добар разлог да се забринемо, остајемо без становниства, грунта, захваљујуци Додику и СНСД-у. У октобру ако народ не изабере СзаП , нама се црно писе. СДС је увијек заговарао политику да срби и босњаци морају везати заставе, ал Додик то унистава, с хрватима немамо ниста , а с босњацима итекако имамо. Захваљујуци СДС-у море срба је запослено у Сарајеву у дрзавним институцијама, а касније и у многим приватним фирмама, помогли повратак знацајног броја срба у Сарајево и сад Додик то минира, кад су кренуле инвестиције захваљуци СДС-у по РС, народ оао под Додикову цизму. Сад немамо ниста. У октобру ако српски народ има трун образа и цасти гласат це за СзаП и конацно да одахнемо сви, а лопове из СНСД у затворе. Народе у памет или нестајемо, ви бирате своју судбину па да видимо. СДС ПАЛЕ

Name

Реплика

07.06.2018 21:33

Ниста није слуцајно. Инцко је само контролор политике која се спроводи. Коме је потребна јака БиХ или било који њен ентитет? Ста се десава ако у БиХ додје до помирења и хармоније?Како је лаксе манипулисати јавним мњењем ако су слозни или ако су разједињени? Гдје је лаксе гурати ФАЛС робу у уредјеној или не уредјеној земљи? Ко су лидери владајуцих странака и по цијим инструкцијама раде? Да ли паметном цовјеку треба висе да би схватио да је ЕУ колонијална сила која израбљује мање земље која су дозивиле транзицију из социјализма у капитализам. Пита ли се нас обицни цовјек ЗБОГ ЦЕГА ЕУ ХОЦЕ БИХ МЕДЈУ СВОЈЕ ЦЛАНИЦЕ и не само БиХ него Србију Ц.Г. Колику корист це имати БиХ кад удје у ЕУ а колику стету.Сви прицају о користи а нико о стети јер наса власт је инструисана да то спроведе у дјело. Сад види какве муке нам предстоје. Израбљивање је поцело са насом власт а наставице се са тудјом.

Name

Аха

08.06.2018 03:39

Па својим нападањем на Додика Инцко му само помазе. Срби су народ који воли да се инати и ови са запада треба да уцуте ако зеле пад власти. Инаце имаце оно српско, ма сад цу ја теби у инат....

Name

Лојо

08.06.2018 04:48

И ја гласам за њега. Па ми смо сви заразени неким вирусом који нас прави малоумним.

Name

Ре

08.06.2018 05:07

Бо те он!

Name

Ма не вјерујем вам

08.06.2018 06:48

Не вјерујем у Инцкову искреност. Најбољи доказ да њима (странцима) најбоље одговара оваква структура власти у БиХ је то што управо пред изборе увијек легне већа транша кредита од ММФа. Тако ће бити и ове године у покушају да ови на власти купе изборе. Да странцима збиља треба јака и стабилна БиХ увели би контролу изборног процеса и кажњавали ове што руше Дејтонски споразум. Али није тако, њима оваква власт треба да странци јефтино могу доћи до наших природних ресурса путем презадуживања и емисија обавезница, те јефтине радне снаге.

Name

И Лудом Је Јасно,

08.06.2018 07:15

Да је бих ,дуго вец раздељена ,

Name

Двије

08.06.2018 07:52

Погани ,треба сви на изборе и ова два бандита отјерати ,а овог рудоњу у апс а прије тога узети и дати народу сто им ото ,па људи овај кркан нити зна кад је посао а кад отисао...слобода народу и правда за Давида.. ,

Name

Пролетер

08.06.2018 08:40

Јасно је да су бандити и да ће морати да буде неког договора међу народима, без наметања закона. Још само да видимо, хоће ли они овај народ патити пет година, или ће се самиловати па изгласати те законе одмах. Сви знамо да нас неће пустити у ЕУ, без провођења одлука уставног и европског суда.

Name

милокрад

07.06.2018 21:07

БОНСКА ОВЛАСТЕЊА - СКЛОНИ БАГРУ ; ЗА ТО ПРИМАС ПЛАТУ !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

08.06.2018 10:07

Није луд да остане без плате.

Name

Бравооо

07.06.2018 21:15

Браво представнице.Конацно сте нам открили Америку.Ко вама не масе главом мао кловн и има своје мисљење тај ради против система.Цисти комунизам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Инцко

08.06.2018 07:55

Све ОК, осим акциза и ММФ-а. Нити су нам требале акцизе, нити ММФ, а још мање остале Међународне финансијске институције. Нама је било сасвим довољно да забранимо Додиковим лоповима да краду и имали би ми и вишка пара. Шта добијамо с тим што узимамо кредите, постајемо робови ММФ-а, доћи ћемо у ситуацију да нам заплијене предузећа из енергетског сектора. Нека нам је Бог на помоћи ако они остану.

Name

Труе

07.06.2018 21:17

Мафијашке странке!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ин

07.06.2018 21:27

Раде они против народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ин

07.06.2018 21:30

Раде они против народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дадада

08.06.2018 00:34

Цим срби и хрвати надју двије заједницке ријеци , ту је бризна медјународна заједница (фасисти) да то у темељу сасијеку .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Барак.

08.06.2018 01:38

Ницки дрзава Мати празну сламс ста је са корупцијом па он је подрзава јос нисам цуо да је указао на тај вид проблем а а хаос у правосудју.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАЈНА

08.06.2018 03:30

Заједнички живот је неминовност живота на овим просторима.Ал заједнички живот онемогућава владајућу олигархију да пљачка ову лијепу земљу Босну и Херцеговину и нас Босанце. Уназад неколико мјесеци Босанци су показали да под тортуром власти не желе живјети , ал то морају доказати и на изборима , са НЕ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

тито

08.06.2018 03:33

иселити све из ове љепе земље и населити неки паметан народ па да узива у љепоти каква је ова земља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слобо

08.06.2018 04:00

Да ти промјенимо закон Не Боље Криминалца промијенит

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

08.06.2018 04:35

Додика треба узети као озбиљног политицара којем је српство на првом мјесту а Цовица исто тако ..у овој земљи се морамо борити за наса права док је вјека и свијета...угрозени смо са свих страна.Дзаба нам нас економски просперитет и лагодан зивот кад смо стално национално угрозени.Хвала Богу па нам је послао људе као сто су они да нас бране, да њих нема досад би знали Куран напамет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xy ре кики

08.06.2018 12:59

Не троси паре улудо,теби висе ни лијекови не помазу.

Name

СПАС

08.06.2018 05:38

Значи, Инцко овој двојици криминалаца замјера што су они за одцјепљење. А не замјера им што су попљачкали и похарали овај народ (заједно са криминалцем Бакиром)? То може, пљачкати, отимати,убијати...Е мој Инцко и ти си исти као и они.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

08.06.2018 06:49

За СДС Пале, боље би ти било да се образујеш а не да брукаш Пале, Србине. ако си Србин, Србин се пише великом словом, међеде из шуме, ухвати се моторке а не политике. Немаш ти појма шта је Српска политика, не ваљају ни једни ни други, ми нетребамо ни с ким, ми имамо своју државу Српску а није Милорад крив што не иде све како треба. Ти и такви као ти су показатељ општег примитивизма и нерада, ради нешто и биће ти боље, добро, међеде. Србин се пише великим словом магарче један Српски !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лажно Име

08.06.2018 08:12

А ти писмени карту Европе у руке па покушај да нађеш ту непостојећу државу :)

Name

Ре Мирко

08.06.2018 12:01

Е па видиш Мирко док је таквих као ти Срби не да неце имати нилад Државу него неце имати ни гаца на гузици.Одговорно тврдим да Р.С неможе преживјет још један мандат СНСД-а,народ у РС-у је толико затупљен да невиди шта се дешава не у региону него цак и у Федерацији.РС је потписана на папиру и постоји али економски пуца по шавовима.Ако мислите да економија није битна да нешто опстане грдно се варате.РС да би преживила мора дизати медзународне кредите(што толико није слуцај за Федерацију)а да би дигла кредит мора бити сагласна и Федерација а на крају ниво БиХ потписати.Е сад ако СДА изгуби изборе у Октобру у Федерацији а доџе неко други од кредита нема ништа.Сјетите се прије двије године кад је РС била пред колапсом нема транше ММФ-а јер Федерација није нешто хтјела да потпише и тад су се састали Миле и Баке у Лукавици и Баке пристао на кредит.Да тад Баке није пристао РС би финансијски банкротирала.А Бакир Миле и Цовиц сви су они у талу и помажу један другом кад им затреба троват народ.Зато ако СДА изгуби изборе у Федерацији а Миле добије у РС-у то је нажалост крај за РС.

Name

Новоматиц Адмирал

08.06.2018 08:45

Како ти Инцко нису сметња Додик и Човић кад за Аустријски Новоматиц Адмирал перу новац? Инцко лажовчино,Додик,Човић и ти сте на истој страни,а ове твоје изјаве имају за циљ да пробуде национализам код гласача и да гласају за Додика и Човића како би Новоматиц Адмирал наставио прање новца под заштитом институција! Фуј олошу Новоматицов! ФАТФ је јако заинтересиран за Новоматиц Адмирал и ваше послове у БиХ,али не знам јесте ли спремни за саслушање?

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

08.06.2018 09:25

ИНЦКО ГОВОРИ ОНО ШТО НАРОДУ НЕ ДОПИРЕ ДО МОЗГА СВЕ ЈЕ ДО НАС.ПОЗДРАВ ЗА ЊЕГА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посматрац

08.06.2018 15:54

Инцко слуша захтјев и договор око блајбурга после тога коалиција за изборе !!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарио

08.06.2018 16:12

Преседнице Додик ви сте и досли да издате и продате,раселите и задузите Србски народ,Молим вас изврсите задатак по наредјењу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мурија

09.06.2018 13:10

Баја И данас под неким сатором петља И к.ња а музика тресе.боли га она ствар за народ!!!

ОДГОВОРИТЕ