HDZ i SNSD rade protiv institucija

Valentin Inzko ranije je izrazio zabrinutost što neki politički lideri rade protiv BiH, a kazao je i to da ga uznemirava retorika pojedinaca. Za N1 je komentarisao svoju izjavu rekavši da međunarodna zajednica to zna "imenom i prezimenom".

Bosna i Hercegovina 07.06.2018 | 22:18
HDZ i SNSD rade protiv institucija
- Sve je poznato, kaže Inzko, a na pitanje da li su to Dodik i Čović – odgovara:

- Ko još ima otcjepljenje u programu stranke. To je SNSD. Dodik je rekao da očekuje ujedinjenje Republike Srpske i Srbije u ovom vijeku. Vučić je to mjesecima ranije demantovao. Čović govori o planu B.

- Zato je međunarodna zajednica, imenom i prezimenom, HDZ i SNSD stranke dakle, ko to radi protiv institucija. Konkretno o Zakonu o krivičnom postupku. HDZ kaže da je evropski orijentiran, a oni bi to mogli da dokažu postupcima - a ne da se glasa protiv zakona. Meni je to žao, rekao je Inzko.

- Ova zemlja, ako bi se mogli dogovoriti o nekim stvarima, o pet stvari, to bi bila vladavina prava, dobra ekonomija, turizam, a niko ne gubi identitet. Razočaravajuće je da je bilo potrebno godina da se usvoje akcize. Sada će trebati godina da se 100 miliona podijeli između entiteta. Tužno je to, rekao je Inzko.

- Mogli bi se dogovoriti za infrastrukturu, zdravstvo, ekonomiju, nikome ne bi ništa falilo. MMF, Svjetska banka, EBRD bi da daju još više novca, a niko ne bi gubio identitet, svoje latinice, ćirilice, kulture. Za nas je BiH po tome interesantna. Ovo nije dosadna zemlja. Ima toliko kultura i religija, poručio je Inzko.

Kazao je da ima brojnih primjera zajedničkog života u BiH, međutim "na vrhu politike - sve je više različitosti".

Izvor: Vijesti

Komentari / 33

Ostavite komentar
Name

A sto ne bi moglo

07.06.2018 20:52

Ja glasam za njega ako se prijavi za izbore... dosta je vise ovih domacih papaka

ODGOVORITE
Name

SDS PALE

07.06.2018 21:30

Ovo je najbolji pokazatelj da su se dva latina sastavila Milorad Dodik lazni srbin tj.veliki hrvat i sef mu Covic da uniste RS i srpski narod, sto je najgore citav srpski narod zbog lopova iz Bakinaca ispasta koji radi za hrvatski lobi gazeci srpstvo i ujedno svojom huskackom retorikom odbija sve investitore i ulagace u RS, narod tesko zivi i odlazi, a najveci profit iz svega bosnjaci izvlace mudrom politikom i taktikom, sve pare i investicije su kod njih i u Sarajevu, jos ako dodamo da arapski lobi masovno kupuje zemlju i nekretnine na podrucju Ist.Sarajeva imamo dobar razlog da se zabrinemo, ostajemo bez stanovnistva, grunta, zahvaljujuci Dodiku i SNSD-u. U oktobru ako narod ne izabere SzaP , nama se crno pise. SDS je uvijek zagovarao politiku da srbi i bosnjaci moraju vezati zastave, al Dodik to unistava, s hrvatima nemamo nista , a s bosnjacima itekako imamo. Zahvaljujuci SDS-u more srba je zaposleno u Sarajevu u drzavnim institucijama, a kasnije i u mnogim privatnim firmama, pomogli povratak znacajnog broja srba u Sarajevo i sad Dodik to minira, kad su krenule investicije zahvaljuci SDS-u po RS, narod oao pod Dodikovu cizmu. Sad nemamo nista. U oktobru ako srpski narod ima trun obraza i casti glasat ce za SzaP i konacno da odahnemo svi, a lopove iz SNSD u zatvore. Narode u pamet ili nestajemo, vi birate svoju sudbinu pa da vidimo. SDS PALE

Name

Replika

07.06.2018 21:33

Nista nije slucajno. Incko je samo kontrolor politike koja se sprovodi. Kome je potrebna jaka BiH ili bilo koji njen entitet? Sta se desava ako u BiH dodje do pomirenja i harmonije?Kako je lakse manipulisati javnim mnjenjem ako su slozni ili ako su razjedinjeni? Gdje je lakse gurati FALS robu u uredjenoj ili ne uredjenoj zemlji? Ko su lideri vladajucih stranaka i po cijim instrukcijama rade? Da li pametnom covjeku treba vise da bi shvatio da je EU kolonijalna sila koja izrabljuje manje zemlje koja su dozivile tranziciju iz socijalizma u kapitalizam. Pita li se nas obicni covjek ZBOG CEGA EU HOCE BIH MEDJU SVOJE CLANICE i ne samo BiH nego Srbiju C.G. Koliku korist ce imati BiH kad udje u EU a koliku stetu.Svi pricaju o koristi a niko o steti jer nasa vlast je instruisana da to sprovede u djelo. Sad vidi kakve muke nam predstoje. Izrabljivanje je pocelo sa nasom vlast a nastavice se sa tudjom.

Name

Aha

08.06.2018 03:39

Pa svojim napadanjem na Dodika Incko mu samo pomaze. Srbi su narod koji voli da se inati i ovi sa zapada treba da ucute ako zele pad vlasti. Inace imace ono srpsko, ma sad cu ja tebi u inat....

Name

Lojo

08.06.2018 04:48

I ja glasam za njega. Pa mi smo svi zarazeni nekim virusom koji nas pravi maloumnim.

Name

Re

08.06.2018 05:07

Bo te on!

Name

Ma ne vjerujem vam

08.06.2018 06:48

Ne vjerujem u Inckovu iskrenost. Najbolji dokaz da njima (strancima) najbolje odgovara ovakva struktura vlasti u BiH je to što upravo pred izbore uvijek legne veća tranša kredita od MMFa. Tako će biti i ove godine u pokušaju da ovi na vlasti kupe izbore. Da strancima zbilja treba jaka i stabilna BiH uveli bi kontrolu izbornog procesa i kažnjavali ove što ruše Dejtonski sporazum. Ali nije tako, njima ovakva vlast treba da stranci jeftino mogu doći do naših prirodnih resursa putem prezaduživanja i emisija obaveznica, te jeftine radne snage.

Name

I Ludom Je Jasno,

08.06.2018 07:15

Da je bih ,dugo vec razdeljena ,

Name

Dvije

08.06.2018 07:52

Pogani ,treba svi na izbore i ova dva bandita otjerati ,a ovog rudonju u aps a prije toga uzeti i dati narodu sto im oto ,pa ljudi ovaj krkan niti zna kad je posao a kad otisao...sloboda narodu i pravda za Davida.. ,

Name

Proleter

08.06.2018 08:40

Jasno je da su banditi i da će morati da bude nekog dogovora među narodima, bez nametanja zakona. Još samo da vidimo, hoće li oni ovaj narod patiti pet godina, ili će se samilovati pa izglasati te zakone odmah. Svi znamo da nas neće pustiti u EU, bez provođenja odluka ustavnog i evropskog suda.

Name

milokrad

07.06.2018 21:07

BONSKA OVLASTENJA - SKLONI BAGRU ; ZA TO PRIMAS PLATU !!

ODGOVORITE
Name

Igor

08.06.2018 10:07

Nije lud da ostane bez plate.

Name

Bravooo

07.06.2018 21:15

Bravo predstavnice.Konacno ste nam otkrili Ameriku.Ko vama ne mase glavom mao klovn i ima svoje misljenje taj radi protiv sistema.Cisti komunizam.

ODGOVORITE
Name

Инцко

08.06.2018 07:55

Све ОК, осим акциза и ММФ-а. Нити су нам требале акцизе, нити ММФ, а још мање остале Међународне финансијске институције. Нама је било сасвим довољно да забранимо Додиковим лоповима да краду и имали би ми и вишка пара. Шта добијамо с тим што узимамо кредите, постајемо робови ММФ-а, доћи ћемо у ситуацију да нам заплијене предузећа из енергетског сектора. Нека нам је Бог на помоћи ако они остану.

Name

True

07.06.2018 21:17

Mafijaške stranke!

ODGOVORITE
Name

In

07.06.2018 21:27

Rade oni protiv naroda.

ODGOVORITE
Name

In

07.06.2018 21:30

Rade oni protiv naroda.

ODGOVORITE
Name

dadada

08.06.2018 00:34

Cim srbi i hrvati nadju dvije zajednicke rijeci , tu je brizna medjunarodna zajednica (fasisti) da to u temelju sasijeku .

ODGOVORITE
Name

Barak.

08.06.2018 01:38

Nicki drzava Mati praznu slams sta je sa korupcijom pa on je podrzava jos nisam cuo da je ukazao na taj vid problem a a haos u pravosudju.

ODGOVORITE
Name

RAJNA

08.06.2018 03:30

Zajednički život je neminovnost života na ovim prostorima.Al zajednički život onemogućava vladajuću oligarhiju da pljačka ovu lijepu zemlju Bosnu i Hercegovinu i nas Bosance. Unazad nekoliko mjeseci Bosanci su pokazali da pod torturom vlasti ne žele živjeti , al to moraju dokazati i na izborima , sa NE .

ODGOVORITE
Name

tito

08.06.2018 03:33

iseliti sve iz ove ljepe zemlje i naseliti neki pametan narod pa da uziva u ljepoti kakva je ova zemlja.

ODGOVORITE
Name

Slobo

08.06.2018 04:00

Da ti promjenimo zakon Ne Bolje Kriminalca promijenit

ODGOVORITE
Name

Kiki

08.06.2018 04:35

Dodika treba uzeti kao ozbiljnog politicara kojem je srpstvo na prvom mjestu a Covica isto tako ..u ovoj zemlji se moramo boriti za nasa prava dok je vjeka i svijeta...ugrozeni smo sa svih strana.Dzaba nam nas ekonomski prosperitet i lagodan zivot kad smo stalno nacionalno ugrozeni.Hvala Bogu pa nam je poslao ljude kao sto su oni da nas brane, da njih nema dosad bi znali Kuran napamet.

ODGOVORITE
Name

Xy re kiki

08.06.2018 12:59

Ne trosi pare uludo,tebi vise ni lijekovi ne pomazu.

Name

SPAS

08.06.2018 05:38

Znači, Incko ovoj dvojici kriminalaca zamjera što su oni za odcjepljenje. A ne zamjera im što su popljačkali i poharali ovaj narod (zajedno sa kriminalcem Bakirom)? To može, pljačkati, otimati,ubijati...E moj Incko i ti si isti kao i oni.

ODGOVORITE
Name

Мирко

08.06.2018 06:49

За СДС Пале, боље би ти било да се образујеш а не да брукаш Пале, Србине. ако си Србин, Србин се пише великом словом, међеде из шуме, ухвати се моторке а не политике. Немаш ти појма шта је Српска политика, не ваљају ни једни ни други, ми нетребамо ни с ким, ми имамо своју државу Српску а није Милорад крив што не иде све како треба. Ти и такви као ти су показатељ општег примитивизма и нерада, ради нешто и биће ти боље, добро, међеде. Србин се пише великим словом магарче један Српски !

ODGOVORITE
Name

Lažno Ime

08.06.2018 08:12

A ti pismeni kartu Evrope u ruke pa pokušaj da nađeš tu nepostojeću državu :)

Name

Re Mirko

08.06.2018 12:01

E pa vidiš Mirko dok je takvih kao ti Srbi ne da nece imati nilad Državu nego nece imati ni gaca na guzici.Odgovorno tvrdim da R.S nemože preživjet još jedan mandat SNSD-a,narod u RS-u je toliko zatupljen da nevidi šta se dešava ne u regionu nego cak i u Federaciji.RS je potpisana na papiru i postoji ali ekonomski puca po šavovima.Ako mislite da ekonomija nije bitna da nešto opstane grdno se varate.RS da bi preživila mora dizati medzunarodne kredite(što toliko nije slucaj za Federaciju)a da bi digla kredit mora biti saglasna i Federacija a na kraju nivo BiH potpisati.E sad ako SDA izgubi izbore u Oktobru u Federaciji a dodže neko drugi od kredita nema ništa.Sjetite se prije dvije godine kad je RS bila pred kolapsom nema tranše MMF-a jer Federacija nije nešto htjela da potpiše i tad su se sastali Mile i Bake u Lukavici i Bake pristao na kredit.Da tad Bake nije pristao RS bi finansijski bankrotirala.A Bakir Mile i Covic svi su oni u talu i pomažu jedan drugom kad im zatreba trovat narod.Zato ako SDA izgubi izbore u Federaciji a Mile dobije u RS-u to je nažalost kraj za RS.

Name

Novomatic Admiral

08.06.2018 08:45

Kako ti Incko nisu smetnja Dodik i Čović kad za Austrijski Novomatic Admiral peru novac? Incko lažovčino,Dodik,Čović i ti ste na istoj strani,a ove tvoje izjave imaju za cilj da probude nacionalizam kod glasača i da glasaju za Dodika i Čovića kako bi Novomatic Admiral nastavio pranje novca pod zaštitom institucija! Fuj ološu Novomaticov! FATF je jako zainteresiran za Novomatic Admiral i vaše poslove u BiH,ali ne znam jeste li spremni za saslušanje?

ODGOVORITE
Name

BOBA

08.06.2018 09:25

INCKO GOVORI ONO ŠTO NARODU NE DOPIRE DO MOZGA SVE JE DO NAS.POZDRAV ZA NJEGA.

ODGOVORITE
Name

Posmatrac

08.06.2018 15:54

Incko sluša zahtjev i dogovor oko blajburga posle toga koalicija za izbore !!!!!!

ODGOVORITE
Name

Dario

08.06.2018 16:12

Presednice Dodik vi ste i dosli da izdate i prodate,raselite i zaduzite Srbski narod,Molim vas izvrsite zadatak po naredjenju.

ODGOVORITE
Name

Murija

09.06.2018 13:10

Baja I danas pod nekim satorom petlja I k.nja a muzika trese.boli ga ona stvar za narod!!!

ODGOVORITE