Бајерн узвратио у финалу - "плус 27" у Берлину!

Екипа Дејана Радоњића вратила "брејк" Алби у другој утакмици серије за титулу и пласман у Евролигу.  Евролигашка одбрана Бајерна и Радоњића разнела Албу: Лучић без промашаја, Јовићевих девет асистенција! Баварци изједначили у финалу првенства Немачке против Албе - 96:69.

Кошарка 08.06.2018 | 10:15
Бајерн узвратио у финалу - "плус 27" у Берлину!
Гост је победио у Минхену, па је гост победио и у Берлину.

У "О2" арени, дворани Албе, Бајерн је у петак остварио убедљив тријумф и уз пуну контролу утакмице "вратио" серију на почетак - 1:1.

Алба - Бајерн 69:96 (9:26, 20:18, 23:26, 17:26)

"Рибрејк" екипе Дејана Радоњића "скратио" је финалну серију која се игра на три победе, са титулом и пласманом у Евролигу као улогом. Најјаче европско такмичење дефинитивно чека Баварце од 2020. године, кроз најављену позивницу, али би кошаркашка секција фудбалског гиганта могла да се придружи елити и годину раније, под условом да овог јуна постане првак.

Наравно, за то ће се питати и Алба, на челу са легендарним тренером Аитом Гарсијом Ренесом.

Након драматичне утакмице у Минхену и одлучујућег продужетка, публика у Берлину овог петка није видела ни приближно узбудљиву борбу. Гости су од старта поставили игру према својој идеји и увели меч у ток који им одговара.

Петорица Радоњићевих играча постигла су двоцифрен број поена, почев од Џареда Канингема (17), преко Данила Бартела (15), Владимира Лучића (14), Нихада Ђедовића (13) до Реџија Рединга (10). Стефан Јовић постигао је шест поена за госте, уз девет асистенција.

Са друге стране, у првом мечу распуцана Алба ограничена је на мали број поена од старта и уведена у ритам који јој није одговарао. Богдан Радосављевић постигао је 14 поена, а Лук Сикма (14) и Маријус Григонис (13) нису били у стању да поведу озбиљнији отпор Баварцима.

Следећи, трећи меч немачког финала биће одигран у недељу у Минхену, где је један финалиста стећи прву "меч лопту".

Алба је прва ударила, али је Бајерн јако узвратио. И то евролигашком одбраном. Финале немачког плеј-офа враћено је на почетак, пошто су Баварци у великом стилу освојили Берлин и реванширали се Алби за почетни брејк - 96:69.

Можда и најболљу партију од дана када је Дејан Радоњић сео на клупу пружила је екипа Бајерна. Просто и једноставно - самлела је Албатросе. И то заштитним знаком свих Радоњићевих екипа - одличном и уиграном деванзивом.

О томе да Алба вечерас није имала шта да тражи на свом паркету најбоље илуструје следећа чињеница: за првих десет минута игре домаћин је постигао девет поена. На другој страни Бајерн је убацио 26.

Алба је била врло скромна у шуту за три поена, сегменту који јој је ишао на руку у првом мечу. Са друге стране Бајерн је играо тимски и разиграно. Све битне шрафове Радоњићевог тима разиграо је репрезентативни плејмејкер Србије Стефан Јовић. Он је имао девет успшених додавања, шест поена и пет скокова. Поентерско вече имао је Владимир Лучић. Он је постигао 14 поена уз непогрешив шут из игре.

Бајерн је доминирао цео меч. Стално је имао 15 и више поена разлике... На крају је Алба залеђена на минус 27.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар