Bajern uzvratio u finalu - "plus 27" u Berlinu!

Ekipa Dejana Radonjića vratila "brejk" Albi u drugoj utakmici serije za titulu i plasman u Evroligu.  Evroligaška odbrana Bajerna i Radonjića raznela Albu: Lučić bez promašaja, Jovićevih devet asistencija! Bavarci izjednačili u finalu prvenstva Nemačke protiv Albe - 96:69.

Košarka 08.06.2018 | 10:15
Bajern uzvratio u finalu - "plus 27" u Berlinu!
Gost je pobedio u Minhenu, pa je gost pobedio i u Berlinu.

U "O2" areni, dvorani Albe, Bajern je u petak ostvario ubedljiv trijumf i uz punu kontrolu utakmice "vratio" seriju na početak - 1:1.

Alba - Bajern 69:96 (9:26, 20:18, 23:26, 17:26)

"Ribrejk" ekipe Dejana Radonjića "skratio" je finalnu seriju koja se igra na tri pobede, sa titulom i plasmanom u Evroligu kao ulogom. Najjače evropsko takmičenje definitivno čeka Bavarce od 2020. godine, kroz najavljenu pozivnicu, ali bi košarkaška sekcija fudbalskog giganta mogla da se pridruži eliti i godinu ranije, pod uslovom da ovog juna postane prvak.

Naravno, za to će se pitati i Alba, na čelu sa legendarnim trenerom Aitom Garsijom Renesom.

Nakon dramatične utakmice u Minhenu i odlučujućeg produžetka, publika u Berlinu ovog petka nije videla ni približno uzbudljivu borbu. Gosti su od starta postavili igru prema svojoj ideji i uveli meč u tok koji im odgovara.

Petorica Radonjićevih igrača postigla su dvocifren broj poena, počev od Džareda Kaningema (17), preko Danila Bartela (15), Vladimira Lučića (14), Nihada Đedovića (13) do Redžija Redinga (10). Stefan Jović postigao je šest poena za goste, uz devet asistencija.

Sa druge strane, u prvom meču raspucana Alba ograničena je na mali broj poena od starta i uvedena u ritam koji joj nije odgovarao. Bogdan Radosavljević postigao je 14 poena, a Luk Sikma (14) i Marijus Grigonis (13) nisu bili u stanju da povedu ozbiljniji otpor Bavarcima.

Sledeći, treći meč nemačkog finala biće odigran u nedelju u Minhenu, gde je jedan finalista steći prvu "meč loptu".

Alba je prva udarila, ali je Bajern jako uzvratio. I to evroligaškom odbranom. Finale nemačkog plej-ofa vraćeno je na početak, pošto su Bavarci u velikom stilu osvojili Berlin i revanširali se Albi za početni brejk - 96:69.

Možda i najbollju partiju od dana kada je Dejan Radonjić seo na klupu pružila je ekipa Bajerna. Prosto i jednostavno - samlela je Albatrose. I to zaštitnim znakom svih Radonjićevih ekipa - odličnom i uigranom devanzivom.

O tome da Alba večeras nije imala šta da traži na svom parketu najbolje ilustruje sledeća činjenica: za prvih deset minuta igre domaćin je postigao devet poena. Na drugoj strani Bajern je ubacio 26.

Alba je bila vrlo skromna u šutu za tri poena, segmentu koji joj je išao na ruku u prvom meču. Sa druge strane Bajern je igrao timski i razigrano. Sve bitne šrafove Radonjićevog tima razigrao je reprezentativni plejmejker Srbije Stefan Jović. On je imao devet uspšenih dodavanja, šest poena i pet skokova. Poentersko veče imao je Vladimir Lučić. On je postigao 14 poena uz nepogrešiv šut iz igre.

Bajern je dominirao ceo meč. Stalno je imao 15 i više poena razlike... Na kraju je Alba zaleđena na minus 27.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar