Роналдо и Реал - крај једне ере!

Новац је битан, али понос и образ још битнији. . . ! И Марка потврдила: Кристијано иде, Реал је после девет година спреман да га прода.

Фудбал 09.06.2018 | 23:45
Роналдо и Реал - крај једне ере!
Никада за девет година односи Кристијана Роналда и Реал Мадрида нису били овако лоши као данас...

Роналду је прекипело и решио је да напусти клуб, а изгледа да се и Реал мири са разводом овог брака.

Почело је да кува када је Кристијано после финала Лиге шампиона дао шокантне изјаве „да му је било лепо у Мадриду и да ће навијачима касније све објаснити“. Многи су то протумачили као најаву одласка, а онда јеРоналдо као и претходног лета дао „ексклузиву“ медијима у домовини који су лансирали причу да напушта Реал јер је разочаран третманом у клубу.

Роналдо је пустио причу у јавност на крају сезоне јер није желео да током борбе за трофеје уздрма екипу. Али када је Лига шампиона освојена, више није могао да издржи. Пустио је из себе све оно што је годину дана скупљао и стискао зубе.

Шта је по среди?

Новац. И понос.

Роналдо је још прошлог лета био незадовољан статусом у Реалу. Сматрао је да уговор који има није на нивоу онога колико допирноси клубу. Бројке иду у његову одбрану. За последњих пет година је Реал са њим отворио четири Лиге шампиона, а он је четири пута проглашен најбољим фудбалером света. То довољно говори колико је био значајан у успесима Реала.

Али Флорентино Перез није желео да то адекватно награди. И што је још горе, слагао је своју највећу звезду. Обећао му је повећање уговора који износи 21.000.000 евра по сезони. Примера ради, Меси у Барселони зарађује близу 50.000.000 евра годишње, Нејмар у Пари Сен Жермену има 37.000.000 евра годишње. ОдРоналду су чак плаћенији и играчи попут Оскара и Лавеција у Кини, а чак ће и Антоан Гризман у Атлетику имати већу плату када потпише нови уговор. Сложићете се, Роналдо је заслужио бољи третман... 

Португалац је прошлог лета тражио повећања на 30.000.000 евра годишње плус бонусе у зависности од тимских и личних остварења током сезоне. И Реал му је тада обећао да ће бити задовољан новим уговором. Прошло су месеци и после елиминација Јувентуса, две стране су се опет нашле за столом. Реалова понуда је гласила: 25.000.000 евра годишње. 

Португалац је остао разочаран и повређеним таквим понашањем клуба. Осећао се изиграним јер је Реал погазио дату реч. Али желео је да се заврши сезона, па да дигне прашину. 

Прекјуче су за сто опет сели Флорентино Перез, директор Хосе Анхел Санчез и Роналдов менаџер ЖоржМендеш. Реалова понуда је гласила 25.000.000 евра плус бонус који тек у случлају да Португалац освоји све тимске и индивидуалне награде може да догура до суме од 30.000.000 евра. Мендеш је одбио, аРоналдо преко њега поручио да жели да иде и да је сада дефинитивно готово! Перез сматра да човек од 33 године ипак не заслужује толико повећање плате и да не вреди улагати толики новац у њега. 

Марка вечерас тврди да је новост у целој причи што је Флорентино Перез први пут после девет година рекао даРоналдо може да иде. Неће га спутавати ни клаузулом од милијарду евра као што је то радио прошлог лета. Изгледа да је Флорентино преломио и да жели започне једну поптуно нову еру без Зидана и Роналда.

Не помиње се цифра за коју би Роналдо могао да оде, као ни клуб који му је најближи. Пари Сен Жермен и Манчестер Јунајтед тренутно делују као једини могући кандидати за довођење Португалца.

А Реал већ има и спреман за даље. Флорентино се наметрио да разјареној маси који му неће лако опроститиЗидана и Роналда, зачепи уста са Нејмаровим трансафером од 400.000.000 евра.

Реал и Роналдо никада нису били ближи разлазу. Ако у наредних неколик одана не видимо Роналда и Переза са стиском руке на промоцији новог уговора, биће јесано да се велика прича завршава. И да ћемо имати паклен прелазни рок...  

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

бројке и слова

10.06.2018 07:47

Је ли ово спада у трговину људима?

ОДГОВОРИТЕ