Ronaldo i Real - kraj jedne ere!

Novac je bitan, ali ponos i obraz još bitniji. . . ! I Marka potvrdila: Kristijano ide, Real je posle devet godina spreman da ga proda.

Fudbal 09.06.2018 | 23:45
Ronaldo i Real - kraj jedne ere!
Nikada za devet godina odnosi Kristijana Ronalda i Real Madrida nisu bili ovako loši kao danas...

Ronaldu je prekipelo i rešio je da napusti klub, a izgleda da se i Real miri sa razvodom ovog braka.

Počelo je da kuva kada je Kristijano posle finala Lige šampiona dao šokantne izjave „da mu je bilo lepo u Madridu i da će navijačima kasnije sve objasniti“. Mnogi su to protumačili kao najavu odlaska, a onda jeRonaldo kao i prethodnog leta dao „ekskluzivu“ medijima u domovini koji su lansirali priču da napušta Real jer je razočaran tretmanom u klubu.

Ronaldo je pustio priču u javnost na kraju sezone jer nije želeo da tokom borbe za trofeje uzdrma ekipu. Ali kada je Liga šampiona osvojena, više nije mogao da izdrži. Pustio je iz sebe sve ono što je godinu dana skupljao i stiskao zube.

Šta je po sredi?

Novac. I ponos.

Ronaldo je još prošlog leta bio nezadovoljan statusom u Realu. Smatrao je da ugovor koji ima nije na nivou onoga koliko dopirnosi klubu. Brojke idu u njegovu odbranu. Za poslednjih pet godina je Real sa njim otvorio četiri Lige šampiona, a on je četiri puta proglašen najboljim fudbalerom sveta. To dovoljno govori koliko je bio značajan u uspesima Reala.

Ali Florentino Perez nije želeo da to adekvatno nagradi. I što je još gore, slagao je svoju najveću zvezdu. Obećao mu je povećanje ugovora koji iznosi 21.000.000 evra po sezoni. Primera radi, Mesi u Barseloni zarađuje blizu 50.000.000 evra godišnje, Nejmar u Pari Sen Žermenu ima 37.000.000 evra godišnje. OdRonaldu su čak plaćeniji i igrači poput Oskara i Lavecija u Kini, a čak će i Antoan Grizman u Atletiku imati veću platu kada potpiše novi ugovor. Složićete se, Ronaldo je zaslužio bolji tretman... 

Portugalac je prošlog leta tražio povećanja na 30.000.000 evra godišnje plus bonuse u zavisnosti od timskih i ličnih ostvarenja tokom sezone. I Real mu je tada obećao da će biti zadovoljan novim ugovorom. Prošlo su meseci i posle eliminacija Juventusa, dve strane su se opet našle za stolom. Realova ponuda je glasila: 25.000.000 evra godišnje. 

Portugalac je ostao razočaran i povređenim takvim ponašanjem kluba. Osećao se izigranim jer je Real pogazio datu reč. Ali želeo je da se završi sezona, pa da digne prašinu. 

Prekjuče su za sto opet seli Florentino Perez, direktor Hose Anhel Sančez i Ronaldov menadžer ŽoržMendeš. Realova ponuda je glasila 25.000.000 evra plus bonus koji tek u slučlaju da Portugalac osvoji sve timske i individualne nagrade može da dogura do sume od 30.000.000 evra. Mendeš je odbio, aRonaldo preko njega poručio da želi da ide i da je sada definitivno gotovo! Perez smatra da čovek od 33 godine ipak ne zaslužuje toliko povećanje plate i da ne vredi ulagati toliki novac u njega. 

Marka večeras tvrdi da je novost u celoj priči što je Florentino Perez prvi put posle devet godina rekao daRonaldo može da ide. Neće ga sputavati ni klauzulom od milijardu evra kao što je to radio prošlog leta. Izgleda da je Florentino prelomio i da želi započne jednu poptuno novu eru bez Zidana i Ronalda.

Ne pominje se cifra za koju bi Ronaldo mogao da ode, kao ni klub koji mu je najbliži. Pari Sen Žermen i Mančester Junajted trenutno deluju kao jedini mogući kandidati za dovođenje Portugalca.

A Real već ima i spreman za dalje. Florentino se nametrio da razjarenoj masi koji mu neće lako oprostitiZidana i Ronalda, začepi usta sa Nejmarovim transaferom od 400.000.000 evra.

Real i Ronaldo nikada nisu bili bliži razlazu. Ako u narednih nekolik odana ne vidimo Ronalda i Pereza sa stiskom ruke na promociji novog ugovora, biće jesano da se velika priča završava. I da ćemo imati paklen prelazni rok...  

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

brojke i slova

10.06.2018 07:47

Je li ovo spada u trgovinu ljudima?

ODGOVORITE