Рибрејк Панатинаикоса, навијачи Олимпијакоса бијесни!

Тврд, нервозан, напет дерби у финалу плеј-офа и једна судијска одлука услед које је умало прекинут меч. Сада је 1:1.  Ник Калатес удара јако по Пиреју: Панатинаикос изједначио! Зелени узвратили брејк - 71:66.

Кошарка 07.06.2018 | 20:30
Рибрејк Панатинаикоса, навијачи Олимпијакоса бијесни!
Брејком на брејк!

Кошаркаши Панатинаикоса победили су овог четвртка увече пред пуним трибинама бучних навијача највећег ривала, који су се тешко помирили са поразом свог тима у спорој, тешкој, нервозној, напетој утакмици... карактеристичној за редовне дуеле атинских гиганата у финалима плеј-офа.

После победе Олимпијакоса у ОАКА дворани на старту серије резултатом 67:75, овог пута било је 66:71 (27:25, 18:13, 7:16, 16:15).

Трећи меч серије заказан је за недељу у 18 часова уз директан пренос на Арени спорт, а титула првака припашће екипи која прва стигне до три победе.

Играће се још у финалу грчког првенства. Домаћи терен очигледно више није никаква предност када су у питању дуели Олимпијакоса и Панатинаикоса. Тим из Пиреја је прво направио брејк на непријатељској територији, али су Зелени вечерас ударили јако. На крају видели смо тријумф Панатинаикоса и изједначење у финалној серији - 71:66.

Крцата дворана Мира и Пријатељства чекала је још један тријумф и наговештај да ће се се пехар шампиона вратити у Пиреј, али... Тако нису мислили гости.

У првој четвртини видели смо одличну кошарку. Погађали су Риверс и Калатес са једне, односно Спанулис и Папапетру са друге стране. Као ретко када играло се на кош више. Панатинаикос је издржао први налет домаћина и потом преузео контролу.

Истина, Олимпијакос је имао предност од три поена на крају првог полувремена, али је онда ударио у зелени зид. Затегли су гости дефанзиву до границе максимума. Олимпијакос није имао никакво решење и за десет минута убацио је само седам поена. Кључни човек, као много пута ове сезоне, био је Ник Калатес. Оње погађао, али асистирао и разиграо комплетан тим.

Зелени су стекли десет поена предности, Олимпијакос је имао још један озбиљан удар. Није вредело. ПАО је једноставно био бољи.

Убедљиво најбољи актер меча био је Ник Калатес са 18 поена осам скокова и шест асистенција. Пратио га је Џејмс са 17 поена.

Код Олимпијакоса најбољи је био Папапетру са 13, док је Спанулис додао 12 поена. Српски центар Никола Милутинов је меч завршио са пет поена и четири скока.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар