Ribrejk Panatinaikosa, navijači Olimpijakosa bijesni!

Tvrd, nervozan, napet derbi u finalu plej-ofa i jedna sudijska odluka usled koje je umalo prekinut meč. Sada je 1:1.  Nik Kalates udara jako po Pireju: Panatinaikos izjednačio! Zeleni uzvratili brejk - 71:66.

Košarka 07.06.2018 | 20:30
Ribrejk Panatinaikosa, navijači Olimpijakosa bijesni!
Brejkom na brejk!

Košarkaši Panatinaikosa pobedili su ovog četvrtka uveče pred punim tribinama bučnih navijača najvećeg rivala, koji su se teško pomirili sa porazom svog tima u sporoj, teškoj, nervoznoj, napetoj utakmici... karakterističnoj za redovne duele atinskih giganata u finalima plej-ofa.

Posle pobede Olimpijakosa u OAKA dvorani na startu serije rezultatom 67:75, ovog puta bilo je 66:71 (27:25, 18:13, 7:16, 16:15).

Treći meč serije zakazan je za nedelju u 18 časova uz direktan prenos na Areni sport, a titula prvaka pripašće ekipi koja prva stigne do tri pobede.

Igraće se još u finalu grčkog prvenstva. Domaći teren očigledno više nije nikakva prednost kada su u pitanju dueli Olimpijakosa i Panatinaikosa. Tim iz Pireja je prvo napravio brejk na neprijateljskoj teritoriji, ali su Zeleni večeras udarili jako. Na kraju videli smo trijumf Panatinaikosa i izjednačenje u finalnoj seriji - 71:66.

Krcata dvorana Mira i Prijateljstva čekala je još jedan trijumf i nagoveštaj da će se se pehar šampiona vratiti u Pirej, ali... Tako nisu mislili gosti.

U prvoj četvrtini videli smo odličnu košarku. Pogađali su Rivers i Kalates sa jedne, odnosno Spanulis i Papapetru sa druge strane. Kao retko kada igralo se na koš više. Panatinaikos je izdržao prvi nalet domaćina i potom preuzeo kontrolu.

Istina, Olimpijakos je imao prednost od tri poena na kraju prvog poluvremena, ali je onda udario u zeleni zid. Zategli su gosti defanzivu do granice maksimuma. Olimpijakos nije imao nikakvo rešenje i za deset minuta ubacio je samo sedam poena. Ključni čovek, kao mnogo puta ove sezone, bio je Nik Kalates. Onje pogađao, ali asistirao i razigrao kompletan tim.

Zeleni su stekli deset poena prednosti, Olimpijakos je imao još jedan ozbiljan udar. Nije vredelo. PAO je jednostavno bio bolji.

Ubedljivo najbolji akter meča bio je Nik Kalates sa 18 poena osam skokova i šest asistencija. Pratio ga je Džejms sa 17 poena.

Kod Olimpijakosa najbolji je bio Papapetru sa 13, dok je Spanulis dodao 12 poena. Srpski centar Nikola Milutinov je meč završio sa pet poena i četiri skoka.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar