Деби за репрезентацију? Био је то наш Дрим тим!

Дејан Станковић премотао филм. . .

Фудбал 07.06.2018 | 19:45
Деби за репрезентацију? Био је то наш Дрим тим!
Присуство играчких легенди попут Дејана Станковића и Саше Илића у експедицији Србије која се налази на завршним припремама у Аустрији већ је окарактерисан као пун погодак. Српски извештачи из Граца тврде да је овај потез селектора Младена Крстајића дао посебну арому у данима пред почетак Мундијала у Русији, што су колеге из Аустрије такође искористиле како би поразговарале са легендом Интера и човеком са највише наступа у репрезентативном дресу. 

Дејан Станковић се за аустријски магазин Космо присетио својих репрезентативних, али и клупских почетака, а дао је и своју прогнозу за Светско првенство и открио ко га је од играча Србије посебно изненадио. 

За почетак - о шансама Србије на Мундијалу?

"Још од пријатељске утакмице са Русијом пре две године веровао сам да ћемо се пласирати на Светско првенство. Многи су ме питали одакле ми толика вера, али ја сам знао да ће тим имати снагу да тако нешто изнесе", каже Станковић и додаје:

"Дефинитивно имамо квалитет за једну од прве две позиције у групној фази и можемо да се пласирамо даље".

Аустријски новинари подсетили су да Србија није била учесник великих такмичења од 2010. године, због чега су се запитали - зашто је то тако?

„У праву сте, јер је квалитет постојао и тада. Било је потребно много среће, али и других фактора док смо играли заједно. Императив је да се тим подигне када је најтеже. Нисмо имали успеха последњих година, али срећом - томе је дошао крај. Сада смо на Мундијалу и будућност нам је лепа“.

Када је већ поменуо будућност - био је упитан кога види као носиоце игре у наредним годинама?

„Јако ми је драго што имамо толико младих играча у клубовима широм Европе. Не желим да истичем никога посебно како не бих стављао додатни притисак на них. Људи стално причају о Сергеју Милинковић Савићу и његовим утакмицама у Лацију. Ту је и Никола Миленковић који се изборио за место редовног играча у првом тиму Фјорентине. Сви знамо колико је то велики клуб. Лука Јовић је импресионирао у Бундеслиги и Ајнтрахту, Марко Грујић има јако лепу будућнсот. Дефинитивно имамо добре младе играче“.

Присетио се Станковић времена када је он носио репрезентативну опрему, од Југославије, преко Србије и Црне Горе, до самосталне Србије. Као играч био је учесник три Мундијала - 1998, 2006. и 2010. године.

„Осећај је једиствен, када знаш да си део нечега тако великог. Када сам ушао у репрезентацију био сам члан тима из 1998. године. Био је то наш Дрим тим са све Пиксијем Стојковићем, Михајловићем, Југовићем, Јокановићем и Мијатовићем, између осталих. Волео бих да заборавим наредни Мундијал, када је све пошло наопако за нас. Био сам и у тиму 2010. године, који је требало да донесе историјски преокрет за српски фудбал. Никада нећу да заборавим утакмицу са Аустралијом када лопта једноставно није хтела да уђе у гол, упркос феноменалној игри у првом полувремену. Када бих могао да вратим време, не бих ништа променио изузев те утакмице против Аустралије. И даље ме боли сама помисао на тај меч“.

Станковић је открио и ко је први фаворит за освајање Светског првенство?

„Бразил ће бити страх и трепет за све противнике. Они су на врхунцу форме. Поред Бразила, ту су Шпанија и Немачка. Многи ће гледати ка Аргентини, али мислим да им и даље недостаје то 'нешто' да би узели трофеј“.

Осврнуо се популарни Деки и на клупску каријеру и време проведено у Црвеној звезди, Лацију и Интеру...

„Звезда је моја прва љубав, моја прва радост. Одувек сам сањао да игарм у Црвеној звезди. Од момка који је скупљао лопте иза гола, постао сам стандардни првотимац и капитен. Лацио ми је дао шансу да играчки сазрим и постанем професионалац. Током времена у Лацију италијанска лига била је најјача на свету. Јако сам захвалан клубу за све што ми је пружио у каријери. Интер и ја делимо посебне године, више од десет. Заједно смо порасли као тим, напредовали смо постепено и достигли врхунац освајањем Лиге шампиона 2010. године“.

Извор: моззартспорт

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар