Јовић: Нисам био на НЗ, да поновимо слично у Русији!

Лука Јовић, репрезентативац Србије, рекао је да није задовољан утакмицом против Чилеа, као и да се нада да Србија може до сличног успеха као на шампионату света за младе на Новом Зеланду 2015. године.  Порука Луке Јовића новинарима: Притискали сте нас! Немојте. . . ! О минутажи, очекивањима у Русији и чињеници да Ајнтрахт даје највише репрезентативаца из Бундеслиге. . .

Фудбал 07.06.2018 | 16:45
Јовић: Нисам био на НЗ, да поновимо слично у Русији!
"Тренирамо јако, очекује нас још једна утакмица, генерална проба. Мислим да је сада најбитније да су главе мирне. Бићемо спремни за СП, очекујем бољу игру против Боливије. Нико није задовољан оним протов Чилеа, само да не вршите толики притисак као до сада", рекао је Јовић.

Јовић због повреде није играо 2015. године када су "Орлићи" постали шампиони света.

"Ово ми је био сан да будем члан најбољег тима Србије. На Новом Зеланду су утицале друге ствари, пре свега повреда. Нисам тада учествовао, надам се да ћемо ове поновити нешто слично и да ћу бити део тога", каже Лука.

Јовић истиче да су услови одлични у Аустрију, док и открива са којим играчем из Швајцарске је причао.

"Причао сам са Фернандезом из Швајцарске. Очекујем изједначену групу, Бразил одскаче, а ми и остали се боримо за пролаз".

Јовић је пројектован као могући џокер, пошто је место у нападу 'резервисано' за Александра Митровића.

"Знамо колико Митровиц има наступа, колико је битан и колико је донео у квалификацијама. Све зависи од резултата, надам се да ћу добити прилику. Није моје ко ће играти, шеф ће донети најбољу одлуку за екипу, ја се нећу бунити шта год да одлучи", каже Јовић.

Да ли је то молба или захтев - тешко је рашчивијати. Сигурно је само да је Лука Јовић храбрије деловао у обраћању представницима медија у Бад Валтерсдорфу, него у судару са репрезентацијом Чилеа пре три вечери.

Додуше, на тој утакмици играо је шест минута, одменивши у финишу исцрпљеног Александра Митровића. Није логично очекивати да за тако кратко време нешто епохално направи, али је утисак да није ни посао трећег шпица наше репрезентације да се пожали на третман какав у јавности имају он и његове колеге.

Зато је прва реченица центарфора из "класе 1997", у данашњем разговору са представницима, гласила овако:

"Сад је најбитније да су нам главе мирне. Очекујем бољу представу против Боливије. Ни ви (новинари, оп. аут.), ни ми нисмо задовољни како је то изгледало против Чилеа. Само не вршите толики притисак на нас, као што сте радили. Видећемо како ћемо против Боливије одреаговати на ваша питања".

Остаће мистерија шта тачно смета центарфору Ајнтрахта, кад га нико није поменуо у негативном контексту, нити му шта замерио у игри. Можемо само да се надамо да ћемо убудуће причати о фудбалским темама, јер је играма у Франкфурту то заслужио, па је логично претпоставити да је инспирисан пред Првенство света. Поготово што пре три године није путовао на Мундијалито и можда је ред да сад, заједно са момцима који су освојили круну на Новом Зеланду, докаже да му је о тамо било место.

"Рекао сам већ да ми је сан да будем члан А репрезентације. А на неодолазак на Нови Зеланд су утицале неке друге ствари. Повреда ме, пре свега, спречила да учествујем у том успеху. Надам се да ћемо овог лета поновити нешто слично и да ћу бити део тога".

Свестан је да, као дебитант, шансу мора да чека с клупе, јер су у предности Александар Митровић и имењак Пријовић. Мада, како је реч о центарфорима сличних карактеристика, логично је претпоставити да Лука Јовић може да игра пре у пару с једним од њих двојице, него нападачи Фулама и ПАОК-а заједно. Поготово ако будемо јурили резултат.

"Сви знамо колико је Митровић битан за овај тим. Све ће зависити од резулата. Надам се да ћу добити прилику. Није моје да причам о томе. Шеф (Младен Крстајић, оп. аут.) ће донети најбољу одлуку за екипу, а како год да буде нећу се бунити".

СРБИЈА ПРОЛАЗИ ГРУПУ - КВОТА 2,15

Иза Јовића је сезона препорода у Бундеслиги, из које највише учесника на Мундијалу даје баш његов Ајнтрахт. По томе је убедљивији од Бајерна и Шалкеа.

"Нисам знао, али ми је драго. Причао сам са Мексиканцима Фабијаном и Салседом, Ребићем из Хрватске, Јапанцем Хасебеом. Сви ће се борити за пролаз у други круг. Волео бих да се сви пласирамо даље. Што се наше групе тиче, изједначена је. Бразил одскаче, а Костарика, Швајцарска ми ми ћемо се борити".

Уверава да му прија мир у Бад Валтерсдорфу, аустријском селу у коме Орлови могу без спољних утицаја да кују тактику за Мундијал.

"Имамо добре услове. Изоловани смо од свега. То је битно. Тренирамо јако и очекујем да ћемо сви, иако смо имали дуге сезоне, бити спремни за најважније утакмице", предочио је Лука Јовић, који би против Боливије (субота, 18.00) могао да упише други меч за најјачу селекцију Србије.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар