Jović: Nisam bio na NZ, da ponovimo slično u Rusiji!

Luka Jović, reprezentativac Srbije, rekao je da nije zadovoljan utakmicom protiv Čilea, kao i da se nada da Srbija može do sličnog uspeha kao na šampionatu sveta za mlade na Novom Zelandu 2015. godine.  Poruka Luke Jovića novinarima: Pritiskali ste nas! Nemojte. . . ! O minutaži, očekivanjima u Rusiji i činjenici da Ajntraht daje najviše reprezentativaca iz Bundeslige. . .

Fudbal 07.06.2018 | 16:45
Jović: Nisam bio na NZ, da ponovimo slično u Rusiji!
"Treniramo jako, očekuje nas još jedna utakmica, generalna proba. Mislim da je sada najbitnije da su glave mirne. Bićemo spremni za SP, očekujem bolju igru protiv Bolivije. Niko nije zadovoljan onim protov Čilea, samo da ne vršite toliki pritisak kao do sada", rekao je Jović.

Jović zbog povrede nije igrao 2015. godine kada su "Orlići" postali šampioni sveta.

"Ovo mi je bio san da budem član najboljeg tima Srbije. Na Novom Zelandu su uticale druge stvari, pre svega povreda. Nisam tada učestvovao, nadam se da ćemo ove ponoviti nešto slično i da ću biti deo toga", kaže Luka.

Jović ističe da su uslovi odlični u Austriju, dok i otkriva sa kojim igračem iz Švajcarske je pričao.

"Pričao sam sa Fernandezom iz Švajcarske. Očekujem izjednačenu grupu, Brazil odskače, a mi i ostali se borimo za prolaz".

Jović je projektovan kao mogući džoker, pošto je mesto u napadu 'rezervisano' za Aleksandra Mitrovića.

"Znamo koliko Mitrovic ima nastupa, koliko je bitan i koliko je doneo u kvalifikacijama. Sve zavisi od rezultata, nadam se da ću dobiti priliku. Nije moje ko će igrati, šef će doneti najbolju odluku za ekipu, ja se neću buniti šta god da odluči", kaže Jović.

Da li je to molba ili zahtev - teško je raščivijati. Sigurno je samo da je Luka Jović hrabrije delovao u obraćanju predstavnicima medija u Bad Valtersdorfu, nego u sudaru sa reprezentacijom Čilea pre tri večeri.

Doduše, na toj utakmici igrao je šest minuta, odmenivši u finišu iscrpljenog Aleksandra Mitrovića. Nije logično očekivati da za tako kratko vreme nešto epohalno napravi, ali je utisak da nije ni posao trećeg špica naše reprezentacije da se požali na tretman kakav u javnosti imaju on i njegove kolege.

Zato je prva rečenica centarfora iz "klase 1997", u današnjem razgovoru sa predstavnicima, glasila ovako:

"Sad je najbitnije da su nam glave mirne. Očekujem bolju predstavu protiv Bolivije. Ni vi (novinari, op. aut.), ni mi nismo zadovoljni kako je to izgledalo protiv Čilea. Samo ne vršite toliki pritisak na nas, kao što ste radili. Videćemo kako ćemo protiv Bolivije odreagovati na vaša pitanja".

Ostaće misterija šta tačno smeta centarforu Ajntrahta, kad ga niko nije pomenuo u negativnom kontekstu, niti mu šta zamerio u igri. Možemo samo da se nadamo da ćemo ubuduće pričati o fudbalskim temama, jer je igrama u Frankfurtu to zaslužio, pa je logično pretpostaviti da je inspirisan pred Prvenstvo sveta. Pogotovo što pre tri godine nije putovao na Mundijalito i možda je red da sad, zajedno sa momcima koji su osvojili krunu na Novom Zelandu, dokaže da mu je o tamo bilo mesto.

"Rekao sam već da mi je san da budem član A reprezentacije. A na neodolazak na Novi Zeland su uticale neke druge stvari. Povreda me, pre svega, sprečila da učestvujem u tom uspehu. Nadam se da ćemo ovog leta ponoviti nešto slično i da ću biti deo toga".

Svestan je da, kao debitant, šansu mora da čeka s klupe, jer su u prednosti Aleksandar Mitrović i imenjak Prijović. Mada, kako je reč o centarforima sličnih karakteristika, logično je pretpostaviti da Luka Jović može da igra pre u paru s jednim od njih dvojice, nego napadači Fulama i PAOK-a zajedno. Pogotovo ako budemo jurili rezultat.

"Svi znamo koliko je Mitrović bitan za ovaj tim. Sve će zavisiti od rezulata. Nadam se da ću dobiti priliku. Nije moje da pričam o tome. Šef (Mladen Krstajić, op. aut.) će doneti najbolju odluku za ekipu, a kako god da bude neću se buniti".

SRBIJA PROLAZI GRUPU - KVOTA 2,15

Iza Jovića je sezona preporoda u Bundesligi, iz koje najviše učesnika na Mundijalu daje baš njegov Ajntraht. Po tome je ubedljiviji od Bajerna i Šalkea.

"Nisam znao, ali mi je drago. Pričao sam sa Meksikancima Fabijanom i Salsedom, Rebićem iz Hrvatske, Japancem Hasebeom. Svi će se boriti za prolaz u drugi krug. Voleo bih da se svi plasiramo dalje. Što se naše grupe tiče, izjednačena je. Brazil odskače, a Kostarika, Švajcarska mi mi ćemo se boriti".

Uverava da mu prija mir u Bad Valtersdorfu, austrijskom selu u kome Orlovi mogu bez spoljnih uticaja da kuju taktiku za Mundijal.

"Imamo dobre uslove. Izolovani smo od svega. To je bitno. Treniramo jako i očekujem da ćemo svi, iako smo imali duge sezone, biti spremni za najvažnije utakmice", predočio je Luka Jović, koji bi protiv Bolivije (subota, 18.00) mogao da upiše drugi meč za najjaču selekciju Srbije.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar