Краљ упозорава: Најважнији је меч с Костариком!

"Статистички гледано, преко 70 одсто репрезентација које су победиле у првом колу избориле су пласман у нокаут фазу".

Фудбал 09.06.2018 | 14:00
Краљ упозорава: Најважнији је меч с Костариком!
За голмане кажу да увек имају оправдање и разумевање па чак и кад направе кикс сличан оном који је задесио чувара мреже Ливерпула Лориса Каријуса у финалу овогодишње Лиге шампиона.

Наш некадашњи репрезентативни голман Ивица Краљ истакао је да му је жао што се после меча Реала и Ливерпула није причало о квалитету фудбала, о фантастичном голу Бејла “маказицама” већ само о голману Каријусу.

"Морам да признам да нисам уживао у тој утакмици, баш из тог разлога што је голман био кривац за коначан исход меча. Погрешио јесте, нико не бежи од тога, али то су ствари које се дешавају. Погреше и нападачи, али проблем је у томе што се голманова грешка највише види и онда сви једва чекају то да коментаришу. То што се сада испоставило да је Каријус имао потрес мозга никога не занима, сви су га извређали. Међутим, мој став ће увек бити да голмани никад нису криви", јасан је Краљ.

И Ивица Карљ је један из плејаде наших познатих бивших фудбалера који је посетио турнир Куп пријатељства европских клубова који се одржава на Златибору.

"Позив да дођем ми није био ни потребан. Са Савом Милошевићем сам пријатељ већ 30 година", каже Краљ и додаје:

"Турнир је заиста одличан, можемо да видимо много добрих играча, будућих звезда. Овај турнир ми је вратио сећања на време када сам ја почињао да браним. Слично је било, додуше не на оваквом нивоу. У Партизан сам дошао 1987. године и играли смо на турниру у Аустрији. Био сам проглашен за најбољег, то ми је тада много значило. Знам и колико је нама у то време било важно кад су нас на утакмицама гледали неки бивши играча, па верујем да је то тако и сада. Овакви турнири су од изузетног значаја за развој фудбала, а нема сумње да ће неки од ових момака у будућности бити носиоци игре у својим репрезентацијама, у то сам убеђен".

Еуфорија пред старт Светског првенства у Русији је све већа.

"Бодрићу нашу репрезентацију. Нећу све време бити у Русији, али ћу уживо гледати све три утакмице и надам се добром резултату. Најважнија ће свакако бити прва утакмица са Костариком. Статистички гледано, преко 70 одсто репрезентација које су победиле у првом колу избориле су пласман у нокаут фазу. Зато је тај старт јако важан, не само резултатски већ и психолошки. Треба обратити пажњу на добру припрему и да репрезентација има неопходан мир".

Ивица Краљ био је учесник Мундијала у Француској 1998. године. Наша селекција елиминисана је од Холандије, а тај меч обележила је пречка коју је Предраг Мијатовић погодио са пенала при резултату 1:1.

"Од тада је прошло ево већ 20 година. Свакако да остаје жал, али и то је саставни део спорта. Мијат није искористио тај пенал, а да смо дали гол утакмица би вероватно имала другачији ток. И дан данас се о томе прича. Пеђа Мијатовић је кроз своју богату каријеру дао толико важних голова, а ето сви и даље причају да се она пречка још увек љуља. Мени је већа жал што у утакмици у групи нисмо победили Немачку, јер смо водили са 2:0. У том случају у осмини финала ишли бисмо на Мексико, лакшег противника. Али шта је ту је", закључио је Краљ.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар