Трампа Икарди - Игуаин: Ево зеленог свјетла!

Ко ће боље проћи?

Фудбал 09.06.2018 | 22:00
Трампа Икарди - Игуаин: Ево зеленог свјетла!
Док Европа бруји о све извеснијем одласку Кристијана Роналда из мадридског Реала, на "чизми" се догодио мањи потрес који би наредних недеља, можда и месеци могао да се претвори у праву ерупцију: трампа Гонзало Игуаин - Мауро Икарди добио је зелено светло!

Торински спортски дневни лист Тутоспорт на данашњој насловници открио је ексклузивну информацију следеће садржине: Масимилијано Алегри и Лучано Спалети одобрили су размену двојице аргентинских голгетера и препустили клупским емисарима да дођу до правог договора!

Претходних недеља Италијом круже све гласније спекулације о одласку двојице најбољих стрелаца Серије А, али се о опцији трампе говори тек последњих дана. Мада Тутоспорт истиче жељу двојице стручњака да се оваква размена догоди, у даљем тексту стоји да је посао јако далеко од реализације, пошто је прво потребно два Икарди и Игуаин прихвате овакву трансакцију, а онда да и клубови нађу модел прихватљив за све стране. Јасно је да би Јувентус у цео посао морао да укључи и одређену суму новца, пошто је Икардијева тренутна вредност за минимум 50.000.000 евра већа од Игуаинове, како процењују италијански финансијски стручњаци. 

Обојица су на великим раскрсницама у каријери, али и даље њихови одласци нису толико у домену реалности. Икарди и даље има активну клаузулу на 110.000.000 евра која важи за иностране клубове, а док Интер неуспешно покушава да исту значајно повећа, супруга капитена Неразура Ванда Нара се на све начине труди да од клуба извуче што већи новац за изабраника свог срца. Икарди и Интер су месецима у некој врсти психолошког обарања руку, јер играч тражи највећу плату у историји Серије А, односно 8.000.000 евра, на шта Неразури не пристају ни у лудилу. Гледајући моћ неких других европских клубова, управо би финансије могле да буду окидач због којих би Икарди на крају заиста и могао да оде већ овог лета. 

Интер би, гледано из перспективе неке даље будућности, био на већем губитку у случају трампе. Мада су обојица у овом тренутку ТОП нападачи, у Јувентусу су свесни да је ово можда и последња шанса да Игуаина продају и извуку велику добит из трансфера. Интер овог лета има потенцијално сигурних 110.000.000 евра, Челси непрестано мотри на ситуацију, Пари Сен Жермен би могао да крене у акцију уколико Единсон Кавани оде, а та сума би с временом могла само да буде већа, посебно ако до договора око продужетка сарадње дође. 

За Игуаина се такође интересује и Челси, који је у хитној потрази за новим центарфором пошто се експеримент са Алваром Моратом завршио неславно. Према информацијама италијанског Скаја, Челсијев директор и десна рука Романа Абрамовича Марина Грановскаја већ је контактирала Игуаиновог брата Николаса како би се распитала за могућност Гонзаловог доласка на Стамфорд Бриџ. Ситуација је прилично јасна и Челси би морао да извуче бар 70.000.000 евра за Игуаина. Додуше, у оптицају би могла да се догоди и трампа, али у којој би се поред Игуаина нашао баш Мората. Одавно је познато да је Бепе Марота љубитељ Шпанца и да би волео да га види поново у опреми Бјанконера, али је и сам недавно поручио да ова операција тренутно изгледа као „утопија“. Ипак, преокрет би могао да се догоди у случају да се коцкице поклопе на обе стране.

Игуаин је донекле већ повукао први потез, пошто је недавно изјавио да му је лепо у Јувентусу, али да би волео да се опроба у Премијер лиги. 

Све приче су и даље у повојима, а на путу реализације је много "али". Ту је и елемент вишедеценијског ривалства између Интера и Јувентуса. Сада је потребно да се ствари избистре и поставе на своје. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар