Trampa Ikardi - Iguain: Evo zelenog svjetla!

Ko će bolje proći?

Fudbal 09.06.2018 | 22:00
Trampa Ikardi - Iguain: Evo zelenog svjetla!
Dok Evropa bruji o sve izvesnijem odlasku Kristijana Ronalda iz madridskog Reala, na "čizmi" se dogodio manji potres koji bi narednih nedelja, možda i meseci mogao da se pretvori u pravu erupciju: trampa Gonzalo Iguain - Mauro Ikardi dobio je zeleno svetlo!

Torinski sportski dnevni list Tutosport na današnjoj naslovnici otkrio je ekskluzivnu informaciju sledeće sadržine: Masimilijano Alegri i Lučano Spaleti odobrili su razmenu dvojice argentinskih golgetera i prepustili klupskim emisarima da dođu do pravog dogovora!

Prethodnih nedelja Italijom kruže sve glasnije spekulacije o odlasku dvojice najboljih strelaca Serije A, ali se o opciji trampe govori tek poslednjih dana. Mada Tutosport ističe želju dvojice stručnjaka da se ovakva razmena dogodi, u daljem tekstu stoji da je posao jako daleko od realizacije, pošto je prvo potrebno dva Ikardi i Iguain prihvate ovakvu transakciju, a onda da i klubovi nađu model prihvatljiv za sve strane. Jasno je da bi Juventus u ceo posao morao da uključi i određenu sumu novca, pošto je Ikardijeva trenutna vrednost za minimum 50.000.000 evra veća od Iguainove, kako procenjuju italijanski finansijski stručnjaci. 

Obojica su na velikim raskrsnicama u karijeri, ali i dalje njihovi odlasci nisu toliko u domenu realnosti. Ikardi i dalje ima aktivnu klauzulu na 110.000.000 evra koja važi za inostrane klubove, a dok Inter neuspešno pokušava da istu značajno poveća, supruga kapitena Nerazura Vanda Nara se na sve načine trudi da od kluba izvuče što veći novac za izabranika svog srca. Ikardi i Inter su mesecima u nekoj vrsti psihološkog obaranja ruku, jer igrač traži najveću platu u istoriji Serije A, odnosno 8.000.000 evra, na šta Nerazuri ne pristaju ni u ludilu. Gledajući moć nekih drugih evropskih klubova, upravo bi finansije mogle da budu okidač zbog kojih bi Ikardi na kraju zaista i mogao da ode već ovog leta. 

Inter bi, gledano iz perspektive neke dalje budućnosti, bio na većem gubitku u slučaju trampe. Mada su obojica u ovom trenutku TOP napadači, u Juventusu su svesni da je ovo možda i poslednja šansa da Iguaina prodaju i izvuku veliku dobit iz transfera. Inter ovog leta ima potencijalno sigurnih 110.000.000 evra, Čelsi neprestano motri na situaciju, Pari Sen Žermen bi mogao da krene u akciju ukoliko Edinson Kavani ode, a ta suma bi s vremenom mogla samo da bude veća, posebno ako do dogovora oko produžetka saradnje dođe. 

Za Iguaina se takođe interesuje i Čelsi, koji je u hitnoj potrazi za novim centarforom pošto se eksperiment sa Alvarom Moratom završio neslavno. Prema informacijama italijanskog Skaja, Čelsijev direktor i desna ruka Romana Abramoviča Marina Granovskaja već je kontaktirala Iguainovog brata Nikolasa kako bi se raspitala za mogućnost Gonzalovog dolaska na Stamford Bridž. Situacija je prilično jasna i Čelsi bi morao da izvuče bar 70.000.000 evra za Iguaina. Doduše, u opticaju bi mogla da se dogodi i trampa, ali u kojoj bi se pored Iguaina našao baš Morata. Odavno je poznato da je Bepe Marota ljubitelj Španca i da bi voleo da ga vidi ponovo u opremi Bjankonera, ali je i sam nedavno poručio da ova operacija trenutno izgleda kao „utopija“. Ipak, preokret bi mogao da se dogodi u slučaju da se kockice poklope na obe strane.

Iguain je donekle već povukao prvi potez, pošto je nedavno izjavio da mu je lepo u Juventusu, ali da bi voleo da se oproba u Premijer ligi. 

Sve priče su i dalje u povojima, a na putu realizacije je mnogo "ali". Tu je i element višedecenijskog rivalstva između Intera i Juventusa. Sada je potrebno da se stvari izbistre i postave na svoje. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar