Да ли се то Вајда за стално враћа у Новаков тим?!

На званичном сајту Новака Ђоковића, најбољег српског тенисера, поново је стављено да је Маријан Вајда главни тренер нашег играча.

Тенис 08.06.2018 | 22:20
Да ли се то Вајда за стално враћа у Новаков тим?!
Почетком априла Новак је вратио Маријана Вајду у свој тим на место првог тренера, међутим тада је речено да је његова улога да помогне Новаку да се што боље спреми за сезону на шљаци.

У том тренутку није постојао никакав конкретан договор око даље сарадње, а нити се разговарало о дужини трајања њиховог заједничког рада.

"Вајда се повукао из тениса пре годину дана, како би провео више времена са породицом и ћеркама. Међутим, сада је узбуђен што се поново нашао на терену. Ужелео се игре и овог спорта, а јако му је стало да помогне Новаку. Кренули су да тренирају пуном паром, и осећа се изузетно позитивна енергија у тиму. Ђоковић је такође срећан што је Вајда уз њега, обојица воле кад су заједно. Ипак је то тандем који је годинама остваривао врхунске резултате, беспрекорно функционишу на терену, и одлично се слажу ван терена",навели су почетком априла за Б92 из Новаковог тима. 

И даље се не зна колико ће потрајати њихова сарадња, али радује што на званичном сајту поново пише да је Вајда тренер српског играча. 

Вајда је помогао доста српском тенисеру у претходна два месеца, пошто је Новак почео да игра много боље, што се усталом види и по резултатима. 

Ђоковић је пре два дана завршио учешће на Ролан Гаросу, пошто је у четвртини финала поражен од Марка Чекината после велике борбе и четири сета.

Вајда је пратио Ђоковића још од када је Србин почео да се пробија међу најбоље тенисере на свету. Новак је крајем 2013. године ангажовао Бориса Бекера, Вајда се од тада повремено појављивао на турнирима све док Србин није прошле године распустио читав свој тим. Дошао је Андре Агаси, крајем прошле године и Радек Шћепанек, али ни та сарадња није потрајала.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар