Da li se to Vajda za stalno vraća u Novakov tim?!

Na zvaničnom sajtu Novaka Đokovića, najboljeg srpskog tenisera, ponovo je stavljeno da je Marijan Vajda glavni trener našeg igrača.

Tenis 08.06.2018 | 22:20
Da li se to Vajda za stalno vraća u Novakov tim?!
Početkom aprila Novak je vratio Marijana Vajdu u svoj tim na mesto prvog trenera, međutim tada je rečeno da je njegova uloga da pomogne Novaku da se što bolje spremi za sezonu na šljaci.

U tom trenutku nije postojao nikakav konkretan dogovor oko dalje saradnje, a niti se razgovaralo o dužini trajanja njihovog zajedničkog rada.

"Vajda se povukao iz tenisa pre godinu dana, kako bi proveo više vremena sa porodicom i ćerkama. Međutim, sada je uzbuđen što se ponovo našao na terenu. Uželeo se igre i ovog sporta, a jako mu je stalo da pomogne Novaku. Krenuli su da treniraju punom parom, i oseća se izuzetno pozitivna energija u timu. Đoković je takođe srećan što je Vajda uz njega, obojica vole kad su zajedno. Ipak je to tandem koji je godinama ostvarivao vrhunske rezultate, besprekorno funkcionišu na terenu, i odlično se slažu van terena",naveli su početkom aprila za B92 iz Novakovog tima. 

I dalje se ne zna koliko će potrajati njihova saradnja, ali raduje što na zvaničnom sajtu ponovo piše da je Vajda trener srpskog igrača. 

Vajda je pomogao dosta srpskom teniseru u prethodna dva meseca, pošto je Novak počeo da igra mnogo bolje, što se ustalom vidi i po rezultatima. 

Đoković je pre dva dana završio učešće na Rolan Garosu, pošto je u četvrtini finala poražen od Marka Čekinata posle velike borbe i četiri seta.

Vajda je pratio Đokovića još od kada je Srbin počeo da se probija među najbolje tenisere na svetu. Novak je krajem 2013. godine angažovao Borisa Bekera, Vajda se od tada povremeno pojavljivao na turnirima sve dok Srbin nije prošle godine raspustio čitav svoj tim. Došao je Andre Agasi, krajem prošle godine i Radek Šćepanek, ali ni ta saradnja nije potrajala.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar