Рекорд: Роналдо преломио, напушта Реал Мадрид!

Званично најбољи фудбалер света Португалац Кристијано Роналдо донео је неповратну одлуку да напусти Реал Мадрид, преноси дневник из његове домовине Рекорд.  Кристијано иде зато што је Перез прекршио обећања! Одлуку је већ донео и нема назад!

Фудбал 07.06.2018 | 12:45
Рекорд: Роналдо преломио, напушта Реал Мадрид!
Како се наводи, разлог за такав потез Роналдо је пронашао јер председник Реала Флорентино Перез није испунио обећање и наградио га за успехе, па сматра да није добио признање од клуба.

Претходно, шпански медији објавили су да Роналдо захтева плату од чак 75 милиона евра годишње и шестогодишњи уговор, односно да заврши каријеру у Мадриду у 40. години. 

То значи да би имао за 30 милиона евра већа примања и постао убедљиво најплаћенији фудбалер планете, испред Барселониног Лионела Месија који зарађује 50 милиона. 

Роналдо је одмах по освајању треће узастопне Лиге шампиона изјавио да му је "било лепо у Реалу" и тако привукао пажњу Пари Сен Жермена и Манчестер Јунајтеда. 

Сличан притисак на управу клуба Роналдо је и раније правио, када је претио одласком, а на крају остао уз испуњењене захтеве. 

Најбољи фудбалер света у Мадрид је дошао 2009. године за рекордних 90 милиона евра. Одиграо је 438 мечева за Реал, постигао је 450 голова, освојио је четири Лиге шампиона и две ЛаЛиге.

Кристијано Роналдо овог лета напушта Реал Мадрид и то је његова коначна одлука!

Тако бар тврди лисабонски дневник Рекорд, иначе врло близак Спортингу (клубу у којем је Кристијано одрастао), на насловној страници данашњег штампаног издања! Мада се данима уназад вртело много прича о томе да је Кристијано Роналдо спреман да напусти Реал и окрене нови лист у каријери, Рекорд је храбро изашао у јавност са детаљима који откривају разлоге овакве одлуке најбољег фудбалера планете. 

Кључне речи у целом тексту су „Роналдо је већ донео одлуку“ и „нема повратка назад“, а прстом се упире у првог човека Реала Флорентина Переза због, како се наводи, низа обећања која је прекршио у ранијим преговорима са Роналдом!

Како је откривено, генерални менаџер мадридског Реала Хозе Анхел Санчез састао се у уторак са Роналдовим дугогодишњим заступником Жоржом Мендесом, где је један од водећих функционера Краљевског клуба саопштио португалског суперагента да неће бити никаквог договора у вези нове обнове уговора!

Била је то кап која је прелила чашу код Кристијана Роналда, иако Рекорд тврди да није ствар у новцу, већ у препознавању комплетне ситуације и свега што је Португалац урадио за Реал откад је стигао пре готово пуну деценију!

Кристијану Роналду нимало се није допало то што је Перез прекршио низ обећања која му је дао током претходних месеци, што се комплетна пажња јавности усмерила ка „Опсесији Нејмар“ и што га критичари тако шаљу у прерану пензију. Нетрпељивост на релацији Роналдо - Перез почела је још у раном децембру, када су се односи вратили на период из 2016. године, односно време највећих неслагања, пре последње ревизије уговора једног од најбољих фудбалера свих времена.

Од тада само се слажу проблеми, почев од чињенице да Роналдо у свлачионици више нема своје блиске пријатеље Пепеа, Фабија Коентраоа и Хамеса Родригеза, а врхунац је била недавна одлука Зинедина Зидана да заврши своју мисију у Реалу.

Није тајна да је Роналдо гледао у Зидана као у свог идола и да су њих двојица имали фантастичан однос, упркос појединим трзавицама током година. Не треба подсећати да је Роналдо још током победничког славља у Кијеву, тек неколико минута по освајању треће узастопне титуле у Лиги шампиона, индиректно најавио одлазак из Реала и да ће кроз неколико дана изаћи у јавност и избацити све што му лежи на души. Сада се само чека моменат када ће то Роналдо заиста и урадити.

У овом тренутку нема никаквих наговештаја где би Кристијано Роналдо могао да настави каријеру. Рекорд пише да су опције Енглеска, Француска, па чак и Италија!

Све је, изгледа, спремно за највећи потрес који је Реал доживео у својој пребогатој историји...

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар