Rekord: Ronaldo prelomio, napušta Real Madrid!

Zvanično najbolji fudbaler sveta Portugalac Kristijano Ronaldo doneo je nepovratnu odluku da napusti Real Madrid, prenosi dnevnik iz njegove domovine Rekord.  Kristijano ide zato što je Perez prekršio obećanja! Odluku je već doneo i nema nazad!

Fudbal 07.06.2018 | 12:45
Rekord: Ronaldo prelomio, napušta Real Madrid!
Kako se navodi, razlog za takav potez Ronaldo je pronašao jer predsednik Reala Florentino Perez nije ispunio obećanje i nagradio ga za uspehe, pa smatra da nije dobio priznanje od kluba.

Prethodno, španski mediji objavili su da Ronaldo zahteva platu od čak 75 miliona evra godišnje i šestogodišnji ugovor, odnosno da završi karijeru u Madridu u 40. godini. 

To znači da bi imao za 30 miliona evra veća primanja i postao ubedljivo najplaćeniji fudbaler planete, ispred Barseloninog Lionela Mesija koji zarađuje 50 miliona. 

Ronaldo je odmah po osvajanju treće uzastopne Lige šampiona izjavio da mu je "bilo lepo u Realu" i tako privukao pažnju Pari Sen Žermena i Mančester Junajteda. 

Sličan pritisak na upravu kluba Ronaldo je i ranije pravio, kada je pretio odlaskom, a na kraju ostao uz ispunjenjene zahteve. 

Najbolji fudbaler sveta u Madrid je došao 2009. godine za rekordnih 90 miliona evra. Odigrao je 438 mečeva za Real, postigao je 450 golova, osvojio je četiri Lige šampiona i dve LaLige.

Kristijano Ronaldo ovog leta napušta Real Madrid i to je njegova konačna odluka!

Tako bar tvrdi lisabonski dnevnik Rekord, inače vrlo blizak Sportingu (klubu u kojem je Kristijano odrastao), na naslovnoj stranici današnjeg štampanog izdanja! Mada se danima unazad vrtelo mnogo priča o tome da je Kristijano Ronaldo spreman da napusti Real i okrene novi list u karijeri, Rekord je hrabro izašao u javnost sa detaljima koji otkrivaju razloge ovakve odluke najboljeg fudbalera planete. 

Ključne reči u celom tekstu su „Ronaldo je već doneo odluku“ i „nema povratka nazad“, a prstom se upire u prvog čoveka Reala Florentina Pereza zbog, kako se navodi, niza obećanja koja je prekršio u ranijim pregovorima sa Ronaldom!

Kako je otkriveno, generalni menadžer madridskog Reala Hoze Anhel Sančez sastao se u utorak sa Ronaldovim dugogodišnjim zastupnikom Žoržom Mendesom, gde je jedan od vodećih funkcionera Kraljevskog kluba saopštio portugalskog superagenta da neće biti nikakvog dogovora u vezi nove obnove ugovora!

Bila je to kap koja je prelila čašu kod Kristijana Ronalda, iako Rekord tvrdi da nije stvar u novcu, već u prepoznavanju kompletne situacije i svega što je Portugalac uradio za Real otkad je stigao pre gotovo punu deceniju!

Kristijanu Ronaldu nimalo se nije dopalo to što je Perez prekršio niz obećanja koja mu je dao tokom prethodnih meseci, što se kompletna pažnja javnosti usmerila ka „Opsesiji Nejmar“ i što ga kritičari tako šalju u preranu penziju. Netrpeljivost na relaciji Ronaldo - Perez počela je još u ranom decembru, kada su se odnosi vratili na period iz 2016. godine, odnosno vreme najvećih neslaganja, pre poslednje revizije ugovora jednog od najboljih fudbalera svih vremena.

Od tada samo se slažu problemi, počev od činjenice da Ronaldo u svlačionici više nema svoje bliske prijatelje Pepea, Fabija Koentraoa i Hamesa Rodrigeza, a vrhunac je bila nedavna odluka Zinedina Zidana da završi svoju misiju u Realu.

Nije tajna da je Ronaldo gledao u Zidana kao u svog idola i da su njih dvojica imali fantastičan odnos, uprkos pojedinim trzavicama tokom godina. Ne treba podsećati da je Ronaldo još tokom pobedničkog slavlja u Kijevu, tek nekoliko minuta po osvajanju treće uzastopne titule u Ligi šampiona, indirektno najavio odlazak iz Reala i da će kroz nekoliko dana izaći u javnost i izbaciti sve što mu leži na duši. Sada se samo čeka momenat kada će to Ronaldo zaista i uraditi.

U ovom trenutku nema nikakvih nagoveštaja gde bi Kristijano Ronaldo mogao da nastavi karijeru. Rekord piše da su opcije Engleska, Francuska, pa čak i Italija!

Sve je, izgleda, spremno za najveći potres koji je Real doživeo u svojoj prebogatoj istoriji...

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar