Тука најбржи у Зеници!

Амел Тука освојио је прво мјесто у трци на 800 метара на 9. Међународном атлетском митингу у Зеници.

Остали спортови 07.06.2018 | 09:15
Тука најбржи у Зеници!
Иако је киша која је падала поподне у Зеници стазу учинила мокром, Тука је у финишу утрке освојио прво мјесто са временом 1:47:51, испред другопласираног Абедина Мујезиновића и трећепласираног хрватског атлетичара Марина Блоудека.

Након истрчане трке, Амел Тука је рекао да је задовољан оствареним резултатом.

"Морам признати да сам задовољан и јако срећан што трчим скоро сваке године овдје. Драго ми је да ми се календар поклопио да могу овдје наступати. Овамо сам дошао одмах послије Рима и мада је спарно вријеме и није баш угодно за трчати, али драго ми је да сам ту ради наше публике који су имали прилику да нас гледају у краљици спортова, тако да сам задовољан свиме. Моја сљедећа ће трка бити у Мадриду 22. јуна, пред полазак на Медитеранске игре, гдје морам проћи квалификације да се пласирам у финале, надам се том избору у финале, а моје је да се борим за прва три постоља и дат ћу све од себе да донесем медаљу са тог такмичења", рекао је Тука.

На питање новинара о Европском првенству у Берлину које ће се одржати за два мјесеца, Тука је рекао да ће ту само најспремнији остварити добре резултате.

"Трке ће бити јаке, има доста Европљана који трче јако добро ове године. Сазнао сам да ће трке бити дан за даном и ту ће најспремнији доћи до финала, а поготово за борбу за прва три мјеста. Моја прва трка у Риму почела другачијом тактиком и имам намјеру држати ту тактику ове године, ако се будем осјећао добро. Ако се осјећате добро можете користити више тактика и трудићу се да се држим међу првима у групи и да имам вријеме да реагујем ако крене неко у ранији финиш, како ми се не би понављале ствари које су ми се дешавале", рекао је Тука.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар