Анализа: Крстајићеве дилеме - СМС и Љајић заједно?

Ближи се први меч Србије на Мундијалу у Русији. Селектор Младен Крстајић наговештава да би Љајић и СМС могли да буду тандем у офанзивном везном реду. Или ће да изненади?

Фудбал 08.06.2018 | 23:30
Анализа: Крстајићеве дилеме - СМС и Љајић заједно?
Немачки магазин "Кикер" (Кицкер) објавио је уочи Светског првенства у Русији "богату" публикацију у којој је представио све репрезентације, објавио многе статистичке податке, занимљивости...

Наравно, ту је и фудбалска репрезентација Србије, а уз текст о њој и очекивана формација Младена Крстајића за Мундијал.

Рекло би се да Немци знају посао.

Стојковић - Рукавина, Ивановић, Тошић, Коларов - Матић, Миливојевић - Сергеј Милинковић-Савић (Љајић), Костић, Тадић - Митровић.

Ова формација 4-2-3-1 је она коју је Крстајић форсирао откако је преузео вођење А тима и сигурно је да ће му она бити опредељење и за Мундијал. Уосталом, рекао је то и новинарима у аустријском Бад Валтерсдорфу, где је репрезентација на припремама.

"Не, нећу ништа мењати у систему, јер Светско првенство почиње за десетак дана. Размишљам само о различитим именима", рекао је Крстајић.

Тим који су објавиле колеге из немачког "Кикера" усвом мундијалском додатку, најбижи је и нашим предвиђањима.

Мада, није искључено да Крстајић заигра и са Љајићем и Сергејем Милинковић-Савићем истовремено, тако што би Љајић добио место у средини, а Сергеј би ишао лево.

"Сергеј Милинковић-Савић има места у било којој екипи на свету. Он се уклапа свуда, реч је о једном од највећих бисера не само српског, већ и европског фудбала", рекао је Крстајић о младој звезди Лација, а онда је додао још нешто занимљиво, одговарајући на питање новинара:

"Видим га и са Љајићем у игри, који је фудбалски маг".

Њих двојица (Љајић и СМС) играли су заједно на гостовању Јужној Кореји (нешто другачија формација, истина - 4-1-4-1), а после овакве Крстајићеве изјаве та комбинација, односно тај тандем изгледа врло реална опција.

Није искључено ни да се селектор, у некој од мечева, одлучи и да извуче "џокере", а то су Немања Радоњић и Андрија Живковић, који су, пак, свесни да им је само присуство на Мундијалу награда и да ће им сваки минут на терену бити као додатно парче торте.

И њих двојица су свесни да ће им бити поверена улога младих покретача из сенке и спремни су на то.

Крстајић је оставио "отворена врата" за још неке опције, односно имена, попут младог централног дефанзивног Николу Миленковића, који је је у само једном пријатељском мечу против Чилеа (0:1) показао да на њега може озбиљно да се рачуна.

"У његов квалитет уопште не сумњам, озбиљан је кандидат за први тим", рекао је Крстајић, који је целу фудбалску каријеру одиграо управо на месту младог Миленковића, па је онда и позван да о тој позицији највише и прича.

Међутим, ако Бранислав Ивановић буде играо, а судећи према конференцији за новинаре Младена Крстајића на доскорашњег капитена "орлова" и те како рачуна, онда ће штоперски тандем чинити Ивановић и Тошић, што не значи да за Миленковића неће бити места у првом тиму, и то на позицији десног бека, коју је већ покривао у Фиорентини. Или да Миленковић одигра на позицији штопера, а да Ивановић оде на позицију десног бека.

Та десна страна одбране, која је "резервисана" за Антонија Рукавину, који је изнео и квалификације, умела је да буде проблематична, а то је било видљиво и у пријатељском мечу са Чилеом.

Упитан да ли има главобољу због позиције десног бека, Крстајић је смирено и без оклевања одговорио: "Ни најмање".

Тај ко буде играо против Бразила на позицији десног бека чека га тежак задатак - зауставити Нејмара (наравно, треба прво издржати атаке Костарике и Швајцарске).

Али, Крстајић је добио "рецепт" како против Нејмара.

"Наравно да бринем (како ћемо против Нејмара). Мада, мој пријатељ Иван Ракитић ми је рекао да ставим фластера на Нејмара и неће бити проблема".

Крстајић има још неколико тренинга и још једну пријатељску утакмицу у Аустрији - против Боливије (субота, 9. јун), да испроба још неке комбинације, неке играче, можда отклони дилему за 17. јун и први меч против Костарике.

Мада, он шеретски каже: "Ма, ја сам Босанац. Не могу да добацим до 9. јуна, а не до 17. јуна".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар