Analiza: Krstajićeve dileme - SMS i Ljajić zajedno?

Bliži se prvi meč Srbije na Mundijalu u Rusiji. Selektor Mladen Krstajić nagoveštava da bi Ljajić i SMS mogli da budu tandem u ofanzivnom veznom redu. Ili će da iznenadi?

Fudbal 08.06.2018 | 23:30
Analiza: Krstajićeve dileme - SMS i Ljajić zajedno?
Nemački magazin "Kiker" (Kicker) objavio je uoči Svetskog prvenstva u Rusiji "bogatu" publikaciju u kojoj je predstavio sve reprezentacije, objavio mnoge statističke podatke, zanimljivosti...

Naravno, tu je i fudbalska reprezentacija Srbije, a uz tekst o njoj i očekivana formacija Mladena Krstajića za Mundijal.

Reklo bi se da Nemci znaju posao.

Stojković - Rukavina, Ivanović, Tošić, Kolarov - Matić, Milivojević - Sergej Milinković-Savić (Ljajić), Kostić, Tadić - Mitrović.

Ova formacija 4-2-3-1 je ona koju je Krstajić forsirao otkako je preuzeo vođenje A tima i sigurno je da će mu ona biti opredeljenje i za Mundijal. Uostalom, rekao je to i novinarima u austrijskom Bad Valtersdorfu, gde je reprezentacija na pripremama.

"Ne, neću ništa menjati u sistemu, jer Svetsko prvenstvo počinje za desetak dana. Razmišljam samo o različitim imenima", rekao je Krstajić.

Tim koji su objavile kolege iz nemačkog "Kikera" usvom mundijalskom dodatku, najbiži je i našim predviđanjima.

Mada, nije isključeno da Krstajić zaigra i sa Ljajićem i Sergejem Milinković-Savićem istovremeno, tako što bi Ljajić dobio mesto u sredini, a Sergej bi išao levo.

"Sergej Milinković-Savić ima mesta u bilo kojoj ekipi na svetu. On se uklapa svuda, reč je o jednom od najvećih bisera ne samo srpskog, već i evropskog fudbala", rekao je Krstajić o mladoj zvezdi Lacija, a onda je dodao još nešto zanimljivo, odgovarajući na pitanje novinara:

"Vidim ga i sa Ljajićem u igri, koji je fudbalski mag".

Njih dvojica (Ljajić i SMS) igrali su zajedno na gostovanju Južnoj Koreji (nešto drugačija formacija, istina - 4-1-4-1), a posle ovakve Krstajićeve izjave ta kombinacija, odnosno taj tandem izgleda vrlo realna opcija.

Nije isključeno ni da se selektor, u nekoj od mečeva, odluči i da izvuče "džokere", a to su Nemanja Radonjić i Andrija Živković, koji su, pak, svesni da im je samo prisustvo na Mundijalu nagrada i da će im svaki minut na terenu biti kao dodatno parče torte.

I njih dvojica su svesni da će im biti poverena uloga mladih pokretača iz senke i spremni su na to.

Krstajić je ostavio "otvorena vrata" za još neke opcije, odnosno imena, poput mladog centralnog defanzivnog Nikolu Milenkovića, koji je je u samo jednom prijateljskom meču protiv Čilea (0:1) pokazao da na njega može ozbiljno da se računa.

"U njegov kvalitet uopšte ne sumnjam, ozbiljan je kandidat za prvi tim", rekao je Krstajić, koji je celu fudbalsku karijeru odigrao upravo na mestu mladog Milenkovića, pa je onda i pozvan da o toj poziciji najviše i priča.

Međutim, ako Branislav Ivanović bude igrao, a sudeći prema konferenciji za novinare Mladena Krstajića na doskorašnjeg kapitena "orlova" i te kako računa, onda će štoperski tandem činiti Ivanović i Tošić, što ne znači da za Milenkovića neće biti mesta u prvom timu, i to na poziciji desnog beka, koju je već pokrivao u Fiorentini. Ili da Milenković odigra na poziciji štopera, a da Ivanović ode na poziciju desnog beka.

Ta desna strana odbrane, koja je "rezervisana" za Antonija Rukavinu, koji je izneo i kvalifikacije, umela je da bude problematična, a to je bilo vidljivo i u prijateljskom meču sa Čileom.

Upitan da li ima glavobolju zbog pozicije desnog beka, Krstajić je smireno i bez oklevanja odgovorio: "Ni najmanje".

Taj ko bude igrao protiv Brazila na poziciji desnog beka čeka ga težak zadatak - zaustaviti Nejmara (naravno, treba prvo izdržati atake Kostarike i Švajcarske).

Ali, Krstajić je dobio "recept" kako protiv Nejmara.

"Naravno da brinem (kako ćemo protiv Nejmara). Mada, moj prijatelj Ivan Rakitić mi je rekao da stavim flastera na Nejmara i neće biti problema".

Krstajić ima još nekoliko treninga i još jednu prijateljsku utakmicu u Austriji - protiv Bolivije (subota, 9. jun), da isproba još neke kombinacije, neke igrače, možda otkloni dilemu za 17. jun i prvi meč protiv Kostarike.

Mada, on šeretski kaže: "Ma, ja sam Bosanac. Ne mogu da dobacim do 9. juna, a ne do 17. juna".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar