Србија - млада и неискусна!

Погледајте просечну старост свих репрезентација на Мундијалу у Русији и просечан број одиграних утакмица.

Фудбал 08.06.2018 | 22:00
Србија - млада и неискусна!
Верујемо да ће Србија прескочити прву степеницу, први пут од осамостаљења, али ученицима Младена Крстајића неће бити лако. Летимича поглед на просечну старост свих селекција ученсика Мундијала у Русији јасно говори да искуство неће бити наш савезник у сударима против Костарике, Швајцарске и Бразила. А то на великим турнирима и такмичењима може да буде од велике користи.

Просечна старост играча Србије који су се нашли на списку Младена Крстајића износи 26,8 година. Само три селекције су неискусније од Орлића. Реч је о Нигерији, Енглеској и Француској. Донекле очекиван податак ако се зна да је Младен Крстајић одлучио да подмлади селекцију. Тачније, определио се да пружи руку поверења играчима рођеним 1996.године попут Андрије Живковића, Немање Радоњића, Марка Грујића... Ту су и годину дана старији Сергеј Милинковић Савић, Предраг Рајковић и Милош Вељковић... Најмлађи су Никола Миленковић и Лука Јовић који је прошлог децембра напунио 20 година.

Швајцарци су просечно старији од наших момака за пет месеци. Њихов просек година износи 27,2. Бразилци су просечно старији 28,8 година. Занимљиво, Костарика је најстарија селекција на Мундијалу. Екипа из Централне Америке је просечно стара 29,5 година.

Искуство није на српској страни ни када је број одиграних мечева у питању. Изабрана 23 репрезентативца у просеку имају 24 меча за селекцију Србије.Ивановић има 102, Стојковић 80, Коларов 75, а Тадић 52. Они су једини са преко 50. Имамо чак осморицу репрезентативаца који имају мање од пет мечева у дресу са националним грбом и зато нам је просек такав какав је. Мање мечева у просеку за репрезентацију имају само Енглеска, Мароко и Тунис. Примера ради, Мексико има чак 14 фудбалера са преко 50 мечева у репрезентацији... Упросеку 23 изабрана Мексиканца имају 62 утакмице у репрезентативном дресу. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ПЕТАР

08.06.2018 21:41

По овоме што пише Бразилци имају више од 55 година!

ОДГОВОРИТЕ