Srbija - mlada i neiskusna!

Pogledajte prosečnu starost svih reprezentacija na Mundijalu u Rusiji i prosečan broj odigranih utakmica.

Fudbal 08.06.2018 | 22:00
Srbija - mlada i neiskusna!
Verujemo da će Srbija preskočiti prvu stepenicu, prvi put od osamostaljenja, ali učenicima Mladena Krstajića neće biti lako. Letimiča pogled na prosečnu starost svih selekcija učensika Mundijala u Rusiji jasno govori da iskustvo neće biti naš saveznik u sudarima protiv Kostarike, Švajcarske i Brazila. A to na velikim turnirima i takmičenjima može da bude od velike koristi.

Prosečna starost igrača Srbije koji su se našli na spisku Mladena Krstajića iznosi 26,8 godina. Samo tri selekcije su neiskusnije od Orlića. Reč je o Nigeriji, Engleskoj i Francuskoj. Donekle očekivan podatak ako se zna da je Mladen Krstajić odlučio da podmladi selekciju. Tačnije, opredelio se da pruži ruku poverenja igračima rođenim 1996.godine poput Andrije Živkovića, Nemanje Radonjića, Marka Grujića... Tu su i godinu dana stariji Sergej Milinković Savić, Predrag Rajković i Miloš Veljković... Najmlađi su Nikola Milenković i Luka Jović koji je prošlog decembra napunio 20 godina.

Švajcarci su prosečno stariji od naših momaka za pet meseci. Njihov prosek godina iznosi 27,2. Brazilci su prosečno stariji 28,8 godina. Zanimljivo, Kostarika je najstarija selekcija na Mundijalu. Ekipa iz Centralne Amerike je prosečno stara 29,5 godina.

Iskustvo nije na srpskoj strani ni kada je broj odigranih mečeva u pitanju. Izabrana 23 reprezentativca u proseku imaju 24 meča za selekciju Srbije.Ivanović ima 102, Stojković 80, Kolarov 75, a Tadić 52. Oni su jedini sa preko 50. Imamo čak osmoricu reprezentativaca koji imaju manje od pet mečeva u dresu sa nacionalnim grbom i zato nam je prosek takav kakav je. Manje mečeva u proseku za reprezentaciju imaju samo Engleska, Maroko i Tunis. Primera radi, Meksiko ima čak 14 fudbalera sa preko 50 mečeva u reprezentaciji... Uproseku 23 izabrana Meksikanca imaju 62 utakmice u reprezentativnom dresu. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

PETAR

08.06.2018 21:41

Po ovome što piše Brazilci imaju više od 55 godina!

ODGOVORITE