СП: Србију чека важан меч против Њемачке!

Кошаркашки савез Србије одржао је конференцију за медије у Новом Саду, поводом трећег 'прозора' квалификација за Светско првенство у Кини 2019. године.  Нови Сад и СПЕНС спремни за спектакл! Узбудљиво кошаркашко лето у "српској Атини" најавили су председник КСС Предраг Даниловић и локални функционери.

Кошарка 07.06.2018 | 18:30
СП: Србију чека важан меч против Њемачке!
Нови Сад ће овог лета бити домаћин два важна кошаркашка догађаја.

Први је утакмица Србија - Немачка (2. јула), којом ће бити завршена прва фаза квалификација за Светски куп у Кини 2019. године, а од 10. до 18. августа биће одржано Европско првенство за кадете (У-16).

"Орлови" ће се другог јула (20.00) састати са Немачкому у хали "Спенс", док три дана пре тога гостују Грузији.

Конференцији су присуствовали градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, председник КСС Предраг Даниловић, директор "СПЦ Војводина” Милан Јарић, покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез и члан Градског већа за спорт и омладину Новог Сада Огњен Цвјетичанин.

Председник КСС Предраг Даниловић истакао је да је Новосађанима поверен изузетно важан меч.

"Мишљења сам да ствари не треба да буду централизоване, већ да разни догађаји треба да буду и у другим градовима, не само у Београду. Знамо да у Војводини одлично раде, да су овде добри услови. На овај начин, можемо да учинимо да Нови Сад опет постане велики кошаркашки град, какав је био дуги низ година. Памтим још из времена када сама играо у СФРЈ, Нови Сад је увек био феноменалан домаћин. Сигуран сам да ће бити и сада", рекао је први човек српске кошарке.

Закључујући причу, Даниловић је окупљеним новинарима рекао:

"Сви се боре да добију организације било ког такмичења и сигурно постоји разлог за то. Сви имају велику корист од организације оваквих такмичења. Зато се у Савезу и боримо да имамо и више таквих ствари. Следеће године је и женско Европско првенство, једна група је у Зрењанину, друга у Нишу, финале у Београду. Позивам све да дођу да бодре и сениоре, и кадете. Неће бити разочарани. Дружићемо се више овог лета".

Утакмица између Србије и Немачке биће пресудна за прво место у групи, подсећамо наши кошаркаши поражени су од Немачке са 79:74.

Поред овог квалификационог меча Нови Сад биће домаћин и европског кадетског првенства, које је на програму од 10. до 18. августа.

Конференцији су присуствовали градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, председник КСС Предраг Даниловић, директор "СПЦ Војводина" Милан Јарић, покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, као и члан Градског већа за спорт и омладину Новог Сада Огњен Цвјетичанин.

Милан Јарић обећао је да ће са техничког и организационог аспекта све бити беспрекорно.

"Утакмицом Србија - Немачка, па и Европским првенством кадета, настављамо традицију која је започета још 1981, Светским првенством у стоном тенису. Доста смо уложили да меч Србија - Немачка буде спектакл. Играће се на потпуно новим кошевима, резултат ће се пратити на новом семафорском систему. Велика дворана је спремна да буде домаћин великих такмичења", поручио је Јарић.

Нови Сад је 2005. био један од градова домаћина сениорског Еуробаскета, нажалост, репрезентација СР Југославије је баш ту изгубила од Француске и опростила се од такмичења пре завршнице у Београдској арени.

Две године касније било је много више радости, јер је У-19 репрезентација Србије, са играчима као што су Милан Мачван, Стефан Марковић и Мирослав Радуљица, победом над САД, за које је наступао и Стеф Кари, постала шампион света.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар