SP: Srbiju čeka važan meč protiv Njemačke!

Košarkaški savez Srbije održao je konferenciju za medije u Novom Sadu, povodom trećeg 'prozora' kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini 2019. godine.  Novi Sad i SPENS spremni za spektakl! Uzbudljivo košarkaško leto u "srpskoj Atini" najavili su predsednik KSS Predrag Danilović i lokalni funkcioneri.

Košarka 07.06.2018 | 18:30
SP: Srbiju čeka važan meč protiv Njemačke!
Novi Sad će ovog leta biti domaćin dva važna košarkaška događaja.

Prvi je utakmica Srbija - Nemačka (2. jula), kojom će biti završena prva faza kvalifikacija za Svetski kup u Kini 2019. godine, a od 10. do 18. avgusta biće održano Evropsko prvenstvo za kadete (U-16).

"Orlovi" će se drugog jula (20.00) sastati sa Nemačkomu u hali "Spens", dok tri dana pre toga gostuju Gruziji.

Konferenciji su prisustvovali gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predsednik KSS Predrag Danilović, direktor "SPC Vojvodina” Milan Jarić, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez i član Gradskog veća za sport i omladinu Novog Sada Ognjen Cvjetičanin.

Predsednik KSS Predrag Danilović istakao je da je Novosađanima poveren izuzetno važan meč.

"Mišljenja sam da stvari ne treba da budu centralizovane, već da razni događaji treba da budu i u drugim gradovima, ne samo u Beogradu. Znamo da u Vojvodini odlično rade, da su ovde dobri uslovi. Na ovaj način, možemo da učinimo da Novi Sad opet postane veliki košarkaški grad, kakav je bio dugi niz godina. Pamtim još iz vremena kada sama igrao u SFRJ, Novi Sad je uvek bio fenomenalan domaćin. Siguran sam da će biti i sada", rekao je prvi čovek srpske košarke.

Zaključujući priču, Danilović je okupljenim novinarima rekao:

"Svi se bore da dobiju organizacije bilo kog takmičenja i sigurno postoji razlog za to. Svi imaju veliku korist od organizacije ovakvih takmičenja. Zato se u Savezu i borimo da imamo i više takvih stvari. Sledeće godine je i žensko Evropsko prvenstvo, jedna grupa je u Zrenjaninu, druga u Nišu, finale u Beogradu. Pozivam sve da dođu da bodre i seniore, i kadete. Neće biti razočarani. Družićemo se više ovog leta".

Utakmica između Srbije i Nemačke biće presudna za prvo mesto u grupi, podsećamo naši košarkaši poraženi su od Nemačke sa 79:74.

Pored ovog kvalifikacionog meča Novi Sad biće domaćin i evropskog kadetskog prvenstva, koje je na programu od 10. do 18. avgusta.

Konferenciji su prisustvovali gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predsednik KSS Predrag Danilović, direktor "SPC Vojvodina" Milan Jarić, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, kao i član Gradskog veća za sport i omladinu Novog Sada Ognjen Cvjetičanin.

Milan Jarić obećao je da će sa tehničkog i organizacionog aspekta sve biti besprekorno.

"Utakmicom Srbija - Nemačka, pa i Evropskim prvenstvom kadeta, nastavljamo tradiciju koja je započeta još 1981, Svetskim prvenstvom u stonom tenisu. Dosta smo uložili da meč Srbija - Nemačka bude spektakl. Igraće se na potpuno novim koševima, rezultat će se pratiti na novom semaforskom sistemu. Velika dvorana je spremna da bude domaćin velikih takmičenja", poručio je Jarić.

Novi Sad je 2005. bio jedan od gradova domaćina seniorskog Eurobasketa, nažalost, reprezentacija SR Jugoslavije je baš tu izgubila od Francuske i oprostila se od takmičenja pre završnice u Beogradskoj areni.

Dve godine kasnije bilo je mnogo više radosti, jer je U-19 reprezentacija Srbije, sa igračima kao što su Milan Mačvan, Stefan Marković i Miroslav Raduljica, pobedom nad SAD, za koje je nastupao i Stef Kari, postala šampion sveta.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar