Најава: Може ли Краљ сам?

Делује као да је усамљен у овој бици. . .

Кошарка 06.06.2018 | 15:30
Најава: Може ли Краљ сам?
Четврту годину заредом гледамо исте учеснике НБА финала - Голден Стејт и Кливленд. У претходна три одмеравања снага, два пута је славио тим из Сан Франциска, а све мирише на то да ће тако бити и овога пута. Наиме, после два сусрета води бранилац титуле са 2:0, истина уз обилату помоћ судија, које су катастрофално реаговале у првој утакмици која је решена у продужетку. А шта тек рећи за Џеј Ар Смита? Искусни бек је три секунде пре последњег звука сирене ухватио лопту под обручем Вориорса при резултату 107:107 и на опште изненађење само истрчао из рекета, тако да шут за победу није ни упућен.

Потез је био толико зачуђујућ, да је чак и увек тимски и пријатељски настројени Леброн Џејмс полудео од беса. Чак су Смита у другој утакмици навијачи Голден Стејта частили повицима "МВП, МВП". Заслужио је сваку шалу на свој рачун.

Серија се сада сели у Клвиленд, где ће Коњаници имати предност домаћег терена. А то у финалу нарочито значи. Истина, у протекле три године Вориорси су успели да славе сваки пут у Квикен Лоунс Арени у највећем граду Охаја, а сва је прилика да ће то успети и овога пута. Ратници су озбиљни, фокусирани и изузев Кевина Дуранта, који се мучи са прецизношћу, сви своје улоге обављају савршено. Поготово Стеф Кари, који је у другом мечу постигао чак девет тројки.

Била је то показна вежба Голден Стејта како се играју велики мечеви. Кливленд је тада можда и намерно одлучио да чува снагу, јер се видело да у ноћи између недеље и понедељка нема шта да тражи у Оракл Арени. Леброн Џејмс делује као да је усамљен у овој бици. У покушају да након година паузе врати титулу у свој град, али остатак екипе као да није у истој причи са њим. А то значи да ће много тога зависити баш од Краља.

НБА - ФИНАЛЕ

Четвртак

03.00: Кливленд - Голден Стејт /0:2 у серији/

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар