Najava: Može li Kralj sam?

Deluje kao da je usamljen u ovoj bici. . .

Košarka 06.06.2018 | 15:30
Najava: Može li Kralj sam?
Četvrtu godinu zaredom gledamo iste učesnike NBA finala - Golden Stejt i Klivlend. U prethodna tri odmeravanja snaga, dva puta je slavio tim iz San Franciska, a sve miriše na to da će tako biti i ovoga puta. Naime, posle dva susreta vodi branilac titule sa 2:0, istina uz obilatu pomoć sudija, koje su katastrofalno reagovale u prvoj utakmici koja je rešena u produžetku. A šta tek reći za Džej Ar Smita? Iskusni bek je tri sekunde pre poslednjeg zvuka sirene uhvatio loptu pod obručem Voriorsa pri rezultatu 107:107 i na opšte iznenađenje samo istrčao iz reketa, tako da šut za pobedu nije ni upućen.

Potez je bio toliko začuđujuć, da je čak i uvek timski i prijateljski nastrojeni Lebron Džejms poludeo od besa. Čak su Smita u drugoj utakmici navijači Golden Stejta častili povicima "MVP, MVP". Zaslužio je svaku šalu na svoj račun.

Serija se sada seli u Klvilend, gde će Konjanici imati prednost domaćeg terena. A to u finalu naročito znači. Istina, u protekle tri godine Voriorsi su uspeli da slave svaki put u Kviken Louns Areni u najvećem gradu Ohaja, a sva je prilika da će to uspeti i ovoga puta. Ratnici su ozbiljni, fokusirani i izuzev Kevina Duranta, koji se muči sa preciznošću, svi svoje uloge obavljaju savršeno. Pogotovo Stef Kari, koji je u drugom meču postigao čak devet trojki.

Bila je to pokazna vežba Golden Stejta kako se igraju veliki mečevi. Klivlend je tada možda i namerno odlučio da čuva snagu, jer se videlo da u noći između nedelje i ponedeljka nema šta da traži u Orakl Areni. Lebron Džejms deluje kao da je usamljen u ovoj bici. U pokušaju da nakon godina pauze vrati titulu u svoj grad, ali ostatak ekipe kao da nije u istoj priči sa njim. A to znači da će mnogo toga zavisiti baš od Kralja.

NBA - FINALE

Četvrtak

03.00: Klivlend - Golden Stejt /0:2 u seriji/

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar