Јувентус жртвује Пјанића због Сергеја!

Барса већ добила одговор - почетна цена 80. 000. 000 евра! Стара дама тражи начин да се укључи у равноправну трку за скупоценог српског везисту.

Фудбал 07.06.2018 | 20:00
Јувентус жртвује Пјанића због Сергеја!
Везиста Јувентуса Миралем Пјанић налази се на трансфер пијаци овог лета, а озбиљно интересовање за његове услуге већ су показали Реал Мадрид и Барселона.

Каталонци су наводно већ добили одговор када је у питању почетна цена за репрезентативца Босне и Херцеговине, а онда износи 80.000.000 евра. Према писању Тутоспорта, у Торину сматрају да је та сума више него коректна с обзиром на трошачку климу која влада на тржишту.

Пјанић је у последње две сезоне донео Јувентусу преко потребну креацију на терену, па с једне стране није било јасно због чега је понуђен највећим европским клубовима. Ипак, како пишу Италијани, може се наслутити да је Стара дама заправо тражи неопходан прилив средстава како би ушла у равноправну трку за довођење Сергеја Милинковић Савића.

Српски репрезентативац је део идеје Масимилијана Алегрија о томе како би могао да изгледа Јувентусов тим за наредну сезону, а ту се пре свега мисли на везни ред који је годинама уназад био основни разлог доминације Старе даме у домаћим оквирима. 

Извршни директор Бепе Марота већ је изјавио да ће овог лета клуб напустити само они играчи који то буду желели. То би могло да значи да је и Пјанић затражио трансфер, што и не чуди с обзиром на чињеницу да су највећи шпански клубови озбиљно загризли за његово ангажовање.

Пјанић је прошле сезоне одиграо 44 утакмице за Јувентус у свим такмичењима и постигао седам голова, уз 14 асистенција. У Торино је стигао на лето 2016. године из Роме за обештећење од 32.000.000 евра, колико је износила излазна клаузула из његовог уговора са Римљанима. У Вечни град је дошао још 2011. године из Лиона за обештећење од 11.000.000 евра.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар