Juventus žrtvuje Pjanića zbog Sergeja!

Barsa već dobila odgovor - početna cena 80. 000. 000 evra! Stara dama traži način da se uključi u ravnopravnu trku za skupocenog srpskog vezistu.

Fudbal 07.06.2018 | 20:00
Juventus žrtvuje Pjanića zbog Sergeja!
Vezista Juventusa Miralem Pjanić nalazi se na transfer pijaci ovog leta, a ozbiljno interesovanje za njegove usluge već su pokazali Real Madrid i Barselona.

Katalonci su navodno već dobili odgovor kada je u pitanju početna cena za reprezentativca Bosne i Hercegovine, a onda iznosi 80.000.000 evra. Prema pisanju Tutosporta, u Torinu smatraju da je ta suma više nego korektna s obzirom na trošačku klimu koja vlada na tržištu.

Pjanić je u poslednje dve sezone doneo Juventusu preko potrebnu kreaciju na terenu, pa s jedne strane nije bilo jasno zbog čega je ponuđen najvećim evropskim klubovima. Ipak, kako pišu Italijani, može se naslutiti da je Stara dama zapravo traži neophodan priliv sredstava kako bi ušla u ravnopravnu trku za dovođenje Sergeja Milinković Savića.

Srpski reprezentativac je deo ideje Masimilijana Alegrija o tome kako bi mogao da izgleda Juventusov tim za narednu sezonu, a tu se pre svega misli na vezni red koji je godinama unazad bio osnovni razlog dominacije Stare dame u domaćim okvirima. 

Izvršni direktor Bepe Marota već je izjavio da će ovog leta klub napustiti samo oni igrači koji to budu želeli. To bi moglo da znači da je i Pjanić zatražio transfer, što i ne čudi s obzirom na činjenicu da su najveći španski klubovi ozbiljno zagrizli za njegovo angažovanje.

Pjanić je prošle sezone odigrao 44 utakmice za Juventus u svim takmičenjima i postigao sedam golova, uz 14 asistencija. U Torino je stigao na leto 2016. godine iz Rome za obeštećenje od 32.000.000 evra, koliko je iznosila izlazna klauzula iz njegovog ugovora sa Rimljanima. U Večni grad je došao još 2011. godine iz Liona za obeštećenje od 11.000.000 evra.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar