Видео: Дивац гледао Дончића - имао је шта да види!

Владе Дивац, генерални менаџер Сакраменто Кингса, у уторак је био у Мадриду где је гледао сусрет Реала и Гран Канарије, а све због Луке Дончића.  Да ли је Лука убедио Влада да је прави? Реал на прагу финала АЦБ лиге.

Кошарка 06.06.2018 | 09:30
Видео: Дивац гледао Дончића - имао је шта да види!
Мадридски клуб повео је са 2-0 у полуфиналној серији АЦБ лиге, а Дивац и власник Кигса Вивек Ранадиве желели су уживо да виде МВП Евролиге и шпанског првенства.

Њих двојица имали су шта да виде на терену пошто је Дончић одиграо веома добар меч у тријумфу Реала 92:83.

Најмлађи МВП у историји Евролиге и АЦБ на терену је провео 27 минута и за то време остварио је учинак од 14 поена (5/8 из игре), седам скокова и седам асистенција, за 20 индексних поена.

Дончић на предстојећем НБА драфту, који је на програму 21. јуна у Бруклину, требало би да буде међу првих пет изабраних пикова, а како Кингси имају другог пика спомиње се да би Лука могао да заврши код Богдана Богдановића.

Кингси ће бити на слатким мукама 21. јуна и Дончић ће вероватно бити доступан на другом месту, пошто је све више гласина које кажу да ће Финикс Санси као првог пика узети локалног момка из Аризоне Диандре Ејтона.



Гран Канарија је запретила, али на крају је Реал тај који се последњи смеје! Актуелни владар европске кошарке славио је и у другом мечу полуфинала АЦБ лиге и надиграли Гран Канарију резултатом 92:83 (19:21, 33:29, 18:20, 22:13), па ће тако у четвртак увече имати прву меч лопту за пласман у наредну фазу.

Гости са Канарских Острва одиграли су далеко бољу утакмицу од првог сусрета и били надомак шокантног брејка. Али, нису имали довољно снаге да до краја одрже предност и заиста дођу до изненађења. У самом финишу треће деонице Гран Канарија имала је чак седам поена вишка, али је Краљевски клуб управо серијом 7:0 потпуно анулирала заостатак и на последњи мали одмор отишло се код резултата 70:70. То је, уједно, био и крај за Гран Канарију која више није успела да издржи све Реалове ударе. А они су били страховити! Реал је серијом 6:0 на старту последње четвртине стигао до вођства које више није испуштао до краја, а томе је највише помогла шутерска клиника распуцаног домаћина, који је убацивао тројке као на траци. Тако је последњи квартал и завршен резултатом 22:13 у корист Реала. 

Лука Дончић поново је био прво име на Реаловој листи најбољих играча. Ако због саме утакмице није имао додатни мотив, словеначки суперстар добио је и разлог више да се вечерас покаже у најбољем светлу, пошто су његову игру из свечане ложе посматрали Генерални менаџер Сакрамента Владе Дивац и први човек клуба Вивек Ранадив. Судећи по томе да је Дончић на крају скупио 14 поена (5/8 из игре) те по седам ухваћених и подељених лопти и да је био најзаслужнији за нову победу Реала, уз неколико врхунских потеза, рекло би се да је су Дивац и Ранадив имали шта да виде. Подсетимо, како је све извесније да ће Финикс с прве позиције на НБА драфту изабрати Деандреа Ејтона, Сакраменто је први фаворит да изабере Дончића са другог места, упркос томе што се донедавно писало да су и Кингси одустали од златног словеначког дечка. 



Код Реала 13 поена имао је Серхио Љуљ, Густаво Ајон дописао је 12 поена, седам ухваћених лопти и пет завршних додавања, а занимљиво је да су сви играчи добили бар девет минута у игри и да су сви убацили бар по један поен. У редовима Гран Канарије 13 поена имао је сјајни Ондреј Балвин са 13 поена и осам скокова, уз једно страшно постеризовање Валтера Тавареса у трећем кварталу. Никола Радичевић имао је на крају 11 поена, три асистенције и скок.



АЦБ ЛИГА - ПОЛУФИНАЛЕ

Уторак

Реал Мадрид - Гран Канарија 92:83 /2:0 у серији/
/Дончић 14 - Балвин 13/

Среда 
21.00: Басконија - Барселона /1:0 у серији/

Извор: Б92/моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар