Video: Divac gledao Dončića - imao je šta da vidi!

Vlade Divac, generalni menadžer Sakramento Kingsa, u utorak je bio u Madridu gde je gledao susret Reala i Gran Kanarije, a sve zbog Luke Dončića.  Da li je Luka ubedio Vlada da je pravi? Real na pragu finala ACB lige.

Košarka 06.06.2018 | 09:30
Video: Divac gledao Dončića - imao je šta da vidi!
Madridski klub poveo je sa 2-0 u polufinalnoj seriji ACB lige, a Divac i vlasnik Kigsa Vivek Ranadive želeli su uživo da vide MVP Evrolige i španskog prvenstva.

Njih dvojica imali su šta da vide na terenu pošto je Dončić odigrao veoma dobar meč u trijumfu Reala 92:83.

Najmlađi MVP u istoriji Evrolige i ACB na terenu je proveo 27 minuta i za to vreme ostvario je učinak od 14 poena (5/8 iz igre), sedam skokova i sedam asistencija, za 20 indeksnih poena.

Dončić na predstojećem NBA draftu, koji je na programu 21. juna u Bruklinu, trebalo bi da bude među prvih pet izabranih pikova, a kako Kingsi imaju drugog pika spominje se da bi Luka mogao da završi kod Bogdana Bogdanovića.

Kingsi će biti na slatkim mukama 21. juna i Dončić će verovatno biti dostupan na drugom mestu, pošto je sve više glasina koje kažu da će Finiks Sansi kao prvog pika uzeti lokalnog momka iz Arizone Diandre Ejtona.



Gran Kanarija je zapretila, ali na kraju je Real taj koji se poslednji smeje! Aktuelni vladar evropske košarke slavio je i u drugom meču polufinala ACB lige i nadigrali Gran Kanariju rezultatom 92:83 (19:21, 33:29, 18:20, 22:13), pa će tako u četvrtak uveče imati prvu meč loptu za plasman u narednu fazu.

Gosti sa Kanarskih Ostrva odigrali su daleko bolju utakmicu od prvog susreta i bili nadomak šokantnog brejka. Ali, nisu imali dovoljno snage da do kraja održe prednost i zaista dođu do iznenađenja. U samom finišu treće deonice Gran Kanarija imala je čak sedam poena viška, ali je Kraljevski klub upravo serijom 7:0 potpuno anulirala zaostatak i na poslednji mali odmor otišlo se kod rezultata 70:70. To je, ujedno, bio i kraj za Gran Kanariju koja više nije uspela da izdrži sve Realove udare. A oni su bili strahoviti! Real je serijom 6:0 na startu poslednje četvrtine stigao do vođstva koje više nije ispuštao do kraja, a tome je najviše pomogla šuterska klinika raspucanog domaćina, koji je ubacivao trojke kao na traci. Tako je poslednji kvartal i završen rezultatom 22:13 u korist Reala. 

Luka Dončić ponovo je bio prvo ime na Realovoj listi najboljih igrača. Ako zbog same utakmice nije imao dodatni motiv, slovenački superstar dobio je i razlog više da se večeras pokaže u najboljem svetlu, pošto su njegovu igru iz svečane lože posmatrali Generalni menadžer Sakramenta Vlade Divac i prvi čovek kluba Vivek Ranadiv. Sudeći po tome da je Dončić na kraju skupio 14 poena (5/8 iz igre) te po sedam uhvaćenih i podeljenih lopti i da je bio najzaslužniji za novu pobedu Reala, uz nekoliko vrhunskih poteza, reklo bi se da je su Divac i Ranadiv imali šta da vide. Podsetimo, kako je sve izvesnije da će Finiks s prve pozicije na NBA draftu izabrati Deandrea Ejtona, Sakramento je prvi favorit da izabere Dončića sa drugog mesta, uprkos tome što se donedavno pisalo da su i Kingsi odustali od zlatnog slovenačkog dečka. 



Kod Reala 13 poena imao je Serhio Ljulj, Gustavo Ajon dopisao je 12 poena, sedam uhvaćenih lopti i pet završnih dodavanja, a zanimljivo je da su svi igrači dobili bar devet minuta u igri i da su svi ubacili bar po jedan poen. U redovima Gran Kanarije 13 poena imao je sjajni Ondrej Balvin sa 13 poena i osam skokova, uz jedno strašno posterizovanje Valtera Tavaresa u trećem kvartalu. Nikola Radičević imao je na kraju 11 poena, tri asistencije i skok.



ACB LIGA - POLUFINALE

Utorak

Real Madrid - Gran Kanarija 92:83 /2:0 u seriji/
/Dončić 14 - Balvin 13/

Sreda 
21.00: Baskonija - Barselona /1:0 u seriji/

Izvor: B92/mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar