Играчи Филаделфије нису дошли на пријем код Трампа!

Председник САД Доналд Трамп изненада је отказао церемонију коју је организовао поводом освајања НФЛ титуле у америчком фудбалу екипе Филаделфије.

Остали спортови 06.06.2018 | 11:30
Играчи Филаделфије нису дошли на пријем код Трампа!
Церемонија је отказана пошто су многи играчи одбили да се појаве.

Бела кућа је оптужила спортисте да су изневерили своје навијаче, а Трамп је брзо организовао "Прославу Америке" са војним бендовима након што је, по писању агенције АП, изазвао нову контроверзу са играчима који су протестовали због расне неправде тако што су клечали током националне химне.

Портпаролка Сара Хакаби Сендерс изјавила је да је тим прошлог четвртка обавестио Белу кућу да ће се 81 члан, укључујући играче, тренере и менаџере, појавити на прослави.

Ипак, рекла је да је контакт поново успостављен у петак увече када је покушано да се промени распоред "наводећи чињеницу да многи играчи неће присуствовати", а предложено је да се прослава одржи када Трамп буде био у иностранству.

По њеним речима, Бела кућа је наставила да се договара са Филаделфијом током викенда, али да су они на крају понудили да пошаљу мању групу представника, а да већина играча неће доћи.

"Другим речима, велика већина играча Филаделфије одлучила је да напусти своје навијаче", додала је Сендерс.

Филаделфија Иглси нису одмах одговорили на захтев за коментар, а претходно је издато саопштење које није указивало на то да ће се десити отказивање.

Доналд Трамп је рекао да је догађај отказан јер су поједини играчи Филаделфије "не слажу са вољом председника да поносно стоје док свира химна, са руком на срцу, у част великих људи војске и народа".

"Са поносом ћемо пустити националну химну и другу дивну музику славећи нашу земљу у Белој кући, са бендом маринаца војске САД. Поштовање Америке. НФЛ, не бежите у свлачионице", написао је Трамп на друштвеној мрежи "Твитер".

Он је то написао као одговор на нову политику у НФЛ-у да се играчи стоје док се пушта химна или да остану у свлачионицама.

"Боравак у свлачионици док траје химна је непоштовање наше земље", додао је.

Удружење играча НФЛ-а саопштило је да је разочарано одлуком и да они воле своју земљу, подржавају америчке трупе и труде се да Америку учине бољим местом.

Трамп је прво подржавао нову политику НФЛ-а која је имала за циљ да "угуши" контроверзе око протеста који су почели 2016. године, али је потом оптужио играче да нису патриоте и да предложио је да буду отпуштени.

Градоначелник Филаделфије, Џим Кени, каже да се Трампов патриотизам треба довести у питање, алудирајући на извештаје да је председник САД избегао да буде у служби током рата у Вијетнаму.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар