Ајакс не одустаје од Тадића!

А ни српски офанзивац од великана из Амстердама.

Фудбал 07.06.2018 | 12:00
Ајакс не одустаје од Тадића!
Заврзлама настала због Душана Тадића и Ајакса могла би најкраће да се опише овако: топло-хладно, топло-хладно.

После врло озбиљних најава да постоји интересовање, уследио је талас вести да од трансфера српског офанзивца у редове амстердамског великана нема ништа, да би се сада појавило - Ајакс не одустаје од потписа Душана Тадића.

Угледни холандски дневник Телеграф тврди да у Ајаксу виде Тадића као иделану замену за Хакима Зијеха, којег све више жели Рома. И, уколико би до трансфера у Серију А дошло, Ајакс би одмах кренуо по потпис српског везисте.

Оно што је такође битно нагласити јесте и да је Тадић наводно заинтересован за трансфер у Ајакс. Најбољи асистент Србије током квалификација за Мундијал у Русији иза себе већ има богато искуство играња у Ередивизији и то као играч Гронингена и Твентеа, па му повратак у Холандију не би представљао велики проблем у смислу адаптације на фудбалске прилике и тамошњу филозофију.

Душан Тадић са Саутемптоном има уговор до јуна 2020. године, што значи да управа Светаца не би тек тако пустила Србина да оде. Понајвише јер је Тадић лета 2014. године плаћен 14.000.000 евра.

Тадићева највећа конкуренција у Ајаксу био би Мароканац Закарија Лабјад, за кога је Ајакс платио 7.000.000 евра. Игра и на позицијама „десетке“ и левог крила, баш као и Тадић, али у круговима Ајаксових директора није виђен као права замена за Зијеха.

Зато нада о трансферу још тиња... 

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар