Ajaks ne odustaje od Tadića!

A ni srpski ofanzivac od velikana iz Amsterdama.

Fudbal 07.06.2018 | 12:00
Ajaks ne odustaje od Tadića!
Zavrzlama nastala zbog Dušana Tadića i Ajaksa mogla bi najkraće da se opiše ovako: toplo-hladno, toplo-hladno.

Posle vrlo ozbiljnih najava da postoji interesovanje, usledio je talas vesti da od transfera srpskog ofanzivca u redove amsterdamskog velikana nema ništa, da bi se sada pojavilo - Ajaks ne odustaje od potpisa Dušana Tadića.

Ugledni holandski dnevnik Telegraf tvrdi da u Ajaksu vide Tadića kao idelanu zamenu za Hakima Zijeha, kojeg sve više želi Roma. I, ukoliko bi do transfera u Seriju A došlo, Ajaks bi odmah krenuo po potpis srpskog veziste.

Ono što je takođe bitno naglasiti jeste i da je Tadić navodno zainteresovan za transfer u Ajaks. Najbolji asistent Srbije tokom kvalifikacija za Mundijal u Rusiji iza sebe već ima bogato iskustvo igranja u Erediviziji i to kao igrač Groningena i Tventea, pa mu povratak u Holandiju ne bi predstavljao veliki problem u smislu adaptacije na fudbalske prilike i tamošnju filozofiju.

Dušan Tadić sa Sautemptonom ima ugovor do juna 2020. godine, što znači da uprava Svetaca ne bi tek tako pustila Srbina da ode. Ponajviše jer je Tadić leta 2014. godine plaćen 14.000.000 evra.

Tadićeva najveća konkurencija u Ajaksu bio bi Marokanac Zakarija Labjad, za koga je Ajaks platio 7.000.000 evra. Igra i na pozicijama „desetke“ i levog krila, baš kao i Tadić, ali u krugovima Ajaksovih direktora nije viđen kao prava zamena za Zijeha.

Zato nada o transferu još tinja... 

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar