УЕФА премије: 15 милиона само за улазак у ЛШ!

УЕФА је "појачала" буџет за награђивање најуспешнијих клубова.

Фудбал 07.06.2018 | 11:00
УЕФА премије: 15 милиона само за улазак у ЛШ!
ФК Црвена звезда ускоро ће почети учешће у квалификацијама за Лигу шампиона, на старту сезоне у којој је УЕФА спремила досад највеће премије за то такмичење.

Европска фудбалска асоцијација саопштила је у уторак да је буџетом предвидела да клубовима у такмичарској 2018/19 буде подељено чак 2,04 милијарди евра, док ће клубовима у Лиги Европе бити усмерено 510 милиона.

УЕФА је изнела и конкретне цифре. Прошле године је клубовима учесницима групне фазе Лиге шампиона гарантовала по 12,7 милиона, а та свота ће ове сезоне бити повећана на 15,25 милиона евра.

И наступи у групној фази могу донети значајан новац, с озбиром на то да ће УЕФА сваку победу наградити са по 2,7 милиона евра, а реми са 900.000 евра.

Када су у питању квалификације, у којима ће Звезда учествовати од првог кола, УЕФА је на свом сајту објавила и прецизну рачуницу за ту трку.

Сваки клуб који заигра у квалификацијама за оба европска такмичења добиће по 260.000 евра (дакле, сва четири представника Србије).

Звезда би на ту своту у трци за ЛШ могла да заради и ове износе:

прва рунда квалификација - 230.000 евра
друга рунда - 280.000 евра
трећа рунда - 480.000 евра (само за шампионе држава)

Учешће у баражу не доноси додатни новац, јер ће ти тимови добити уплате из буџета предвиђеног за лигашку фазу Лиге шампиона или Лиге Европе.

Наравно, сав наведени новац УЕФА ће исплатити искључиво на основу премија и на ову зараду би требало додати и приход од улазница, маркетинга...

Нокаут фаза Лиге шампиона такође ће се позлатити учесницима. У осмини финала тимове чека по 9,5 милиона евра, у четвртфиналу по 10,5, а у полуфиналу по 12 милиона. Финалисти ће добити по 15 милиона евра, а шампион још четири милиона! Да се заврти у глави...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар