UEFA premije: 15 miliona samo za ulazak u LŠ!

UEFA je "pojačala" budžet za nagrađivanje najuspešnijih klubova.

Fudbal 07.06.2018 | 11:00
UEFA premije: 15 miliona samo za ulazak u LŠ!
FK Crvena zvezda uskoro će početi učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona, na startu sezone u kojoj je UEFA spremila dosad najveće premije za to takmičenje.

Evropska fudbalska asocijacija saopštila je u utorak da je budžetom predvidela da klubovima u takmičarskoj 2018/19 bude podeljeno čak 2,04 milijardi evra, dok će klubovima u Ligi Evrope biti usmereno 510 miliona.

UEFA je iznela i konkretne cifre. Prošle godine je klubovima učesnicima grupne faze Lige šampiona garantovala po 12,7 miliona, a ta svota će ove sezone biti povećana na 15,25 miliona evra.

I nastupi u grupnoj fazi mogu doneti značajan novac, s ozbirom na to da će UEFA svaku pobedu nagraditi sa po 2,7 miliona evra, a remi sa 900.000 evra.

Kada su u pitanju kvalifikacije, u kojima će Zvezda učestvovati od prvog kola, UEFA je na svom sajtu objavila i preciznu računicu za tu trku.

Svaki klub koji zaigra u kvalifikacijama za oba evropska takmičenja dobiće po 260.000 evra (dakle, sva četiri predstavnika Srbije).

Zvezda bi na tu svotu u trci za LŠ mogla da zaradi i ove iznose:

prva runda kvalifikacija - 230.000 evra
druga runda - 280.000 evra
treća runda - 480.000 evra (samo za šampione država)

Učešće u baražu ne donosi dodatni novac, jer će ti timovi dobiti uplate iz budžeta predviđenog za ligašku fazu Lige šampiona ili Lige Evrope.

Naravno, sav navedeni novac UEFA će isplatiti isključivo na osnovu premija i na ovu zaradu bi trebalo dodati i prihod od ulaznica, marketinga...

Nokaut faza Lige šampiona takođe će se pozlatiti učesnicima. U osmini finala timove čeka po 9,5 miliona evra, u četvrtfinalu po 10,5, a u polufinalu po 12 miliona. Finalisti će dobiti po 15 miliona evra, a šampion još četiri miliona! Da se zavrti u glavi...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar