Капитен Швајцарске пред СП постао "Тобџија"!

Досадашњи фудбалер Јувентуса Штефан Лихтштајнер нови је играч Арсенала, саопштио је тај Премијерлигаш.  Арсенал довео прво појачање - из Јувентуса! Дугогодишњи играч "Старе даме" сели се у Енглеску.

Фудбал 07.06.2018 | 08:00
Капитен Швајцарске пред СП постао "Тобџија"!
Лихтштајнер је у Лондон стигао као слободан играч, а у новом клубу ће носити дрес са бројем 12.

Швајцарски фудбалер је у Јувентусу провео последњих седам сезона и седам пута је био првак Серије А.

Он је одиграо више од 250 утакмица за "стару даму" из Торина.

"Штефан доноси огромно искуство и лидерство нашем тиму. Побољшаће нас и на терену и ван њега", рекао је тренер Арсенала Унај Емери.

Штефан Лихтштајнер (34) је каријеру почео 2001. године у Грасхоперсу, а након тога је играо за Лил и Лацио до преласка у Јувентус 2011. године. У дресу Швајцарске до сада је одиграо 99 утакмица, а од 2006. године је капитен националног тима.

Ера новог менаџера Арсенала, Унаи Емерија, на стадиону "Емирати" почела је доласком искусног Швајцарца.

Стефан Лихтштајнер (34) прво је појачање лондонског клуба од одласка Арсена Венгера. Учесник Мундијала у Русији неће се после Мундијала вратити у Торино, где је провео седам година, већ ће се први пут преселити на Острво.

Бивши играч Грасхопера (2001-05), Лила (2005-08) и Лација (2008-11) званично је проглашен појачањем Арсенала, што су "тобџије" потврдиле и на клупском сајту.

Лихтштајнер је универзалац, који "покрива" неколико позиција уз десну аут линију и у 257 наступа за Јувентус изградио се у једну од поузданијих опција Торинеза, са којима је освојио седам титула Серије А и четири Купа Италије.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар