Kapiten Švajcarske pred SP postao "Tobdžija"!

Dosadašnji fudbaler Juventusa Štefan Lihtštajner novi je igrač Arsenala, saopštio je taj Premijerligaš.  Arsenal doveo prvo pojačanje - iz Juventusa! Dugogodišnji igrač "Stare dame" seli se u Englesku.

Fudbal 07.06.2018 | 08:00
Kapiten Švajcarske pred SP postao "Tobdžija"!
Lihtštajner je u London stigao kao slobodan igrač, a u novom klubu će nositi dres sa brojem 12.

Švajcarski fudbaler je u Juventusu proveo poslednjih sedam sezona i sedam puta je bio prvak Serije A.

On je odigrao više od 250 utakmica za "staru damu" iz Torina.

"Štefan donosi ogromno iskustvo i liderstvo našem timu. Poboljšaće nas i na terenu i van njega", rekao je trener Arsenala Unaj Emeri.

Štefan Lihtštajner (34) je karijeru počeo 2001. godine u Grashopersu, a nakon toga je igrao za Lil i Lacio do prelaska u Juventus 2011. godine. U dresu Švajcarske do sada je odigrao 99 utakmica, a od 2006. godine je kapiten nacionalnog tima.

Era novog menadžera Arsenala, Unai Emerija, na stadionu "Emirati" počela je dolaskom iskusnog Švajcarca.

Stefan Lihtštajner (34) prvo je pojačanje londonskog kluba od odlaska Arsena Vengera. Učesnik Mundijala u Rusiji neće se posle Mundijala vratiti u Torino, gde je proveo sedam godina, već će se prvi put preseliti na Ostrvo.

Bivši igrač Grashopera (2001-05), Lila (2005-08) i Lacija (2008-11) zvanično je proglašen pojačanjem Arsenala, što su "tobdžije" potvrdile i na klupskom sajtu.

Lihtštajner je univerzalac, koji "pokriva" nekoliko pozicija uz desnu aut liniju i u 257 nastupa za Juventus izgradio se u jednu od pouzdanijih opcija Torineza, sa kojima je osvojio sedam titula Serije A i četiri Kupa Italije.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar