Трамп поново шокирао твитом

Председник САД Доналд Трамп објавио на свом налогу на Твитеру да је почела градња зида који би требало да спречи илегалне уласке Мексиканаца на територију САД.

Свијет 05.06.2018 | 16:04
Трамп поново шокирао твитом
Трамп је твитом одговорио на оптужбе у вези с његовом оштром имиграционом политиком, коју медији илуструју уз прегршт фотографија деце међу решеткама привремених притворских јединица.

"Одвајање породица на граници је последица лоших закона демократа. Закони о безбедности границе би требало да се промени, али демократе не могу да се саберу! Почео сам зид", написао је Трамп.

Он мисли на спорни зид између Мексика и САД, који би, према Трамповом плану, требало да заустави илегалне уласке Мексиканаца на територију САД. Амерички председник је у неколико наврата причао о важности тог зида, који би требало да спречи, како је описао Мексиканце, "животиње" да улазе у Америку. Касније је образложио да је мислио на озлоглашене криминалце.

Званичници с друге стране зида, међутим, противе се Трамповој идеји, а тамошњи председник је поручио Трампу да Мексиканцима не пада на памет да плате тај зид. Ни сада, нити било када.

Извор: Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Платили

05.06.2018 14:38

Су они вец одкад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Романија

06.06.2018 09:26

Лабрња.

ОДГОВОРИТЕ