Tramp ponovo šokirao tvitom

Predsednik SAD Donald Tramp objavio na svom nalogu na Tviteru da je počela gradnja zida koji bi trebalo da spreči ilegalne ulaske Meksikanaca na teritoriju SAD.

Svijet 05.06.2018 | 16:04
Tramp ponovo šokirao tvitom
Tramp je tvitom odgovorio na optužbe u vezi s njegovom oštrom imigracionom politikom, koju mediji ilustruju uz pregršt fotografija dece među rešetkama privremenih pritvorskih jedinica.

"Odvajanje porodica na granici je posledica loših zakona demokrata. Zakoni o bezbednosti granice bi trebalo da se promeni, ali demokrate ne mogu da se saberu! Počeo sam zid", napisao je Tramp.

On misli na sporni zid između Meksika i SAD, koji bi, prema Trampovom planu, trebalo da zaustavi ilegalne ulaske Meksikanaca na teritoriju SAD. Američki predsednik je u nekoliko navrata pričao o važnosti tog zida, koji bi trebalo da spreči, kako je opisao Meksikance, "životinje" da ulaze u Ameriku. Kasnije je obrazložio da je mislio na ozloglašene kriminalce.

Zvaničnici s druge strane zida, međutim, protive se Trampovoj ideji, a tamošnji predsednik je poručio Trampu da Meksikancima ne pada na pamet da plate taj zid. Ni sada, niti bilo kada.

Izvor: Agencije

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Platili

05.06.2018 16:38

Su oni vec odkad.

ODGOVORITE
Name

Romanija

06.06.2018 11:26

Labrnja.

ODGOVORITE