Без договора о изборном закону

Састанак босанскохерцеговачких парламентарних странака с експертима Венецијанске комисије у сједишту Делегације Еуропске уније (ЕУ) Сарајеву, поново је завршен безуспјешно.

Босна и Херцеговина 05.06.2018 | 11:59
Без договора о изборном закону
Једино што је након консултација о измјенама Изборног закона Босне и Херцеговине између представника Венецијанске комисије и босанскохерцеговачких политичких странака јасно је да ће разговори бити настављени.

Представници Међународне заједнице у нашој земљи данас су исказали оптимизам БиХ на путу ка ЕУ, али су упркос томе договори завршили неуспјешно, а времена до октобарских избора у нашој земљи је све мање.

За разлику од јуче, новинарима се данас обратио и први човјек Странке демократске акције (СДА) Бакир Изетбеговић који је такође говорио о "привременом рјешењу."

“Биће то једно привремено рјешење које се односи на Парламент Федерације БиХ", обратио се Изетбеговић.

Према његовим ријечима, преговори би могли бити настављени у четвртак, док је предсједник Савеза за бољу будућност Босне и Херцеговине (СБББиХ) Фахрудин Радончић оцијенио како детаљисањем не треба кварити концепт.

''Данашњи разговор био је сериозан и велики корак напријед, али не треба неким детаљисањем кварити концепт приче”, рекао је Радончић.

Након данашњих преговора поручено је да ће поново бити настављени у четвртак. Борјана Кришто из ХДЗ-а БиХ изјавила је како се инсистира на избору на било којем нивоу, али и на легитимном представљању.

"Уколико се донесе одређено привремено рјешење, избор опет морам бити легитиман", казала је Кришто новинарима након састанка.
Предсједник Социјалдемократске партије Босне и Херцеговине (СДПБиХ) Нермин Никшић казао је како су аргументи који су данас изнесени, познати од раније.

"Договорили смо да будемо оптимистични. Свако од нас износи своје аргументе које смо могли раније чути", рекао је Никшић.

(РадиоСарајево)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

БОБА

05.06.2018 10:58

ЧОВИЈЕК СВАКИ ДАН ДОЛАЗИ ДО ЗАКЉУЧКА ДА ЉУДИ КОЈИ ПОДРЖАВАЈУ ОВУ УЧМАЛУ ВЛАСТ СУ ДЕФИНИТИВНО ТЕШКИ БОЛЕСНИЦИ.У РАТУ СУ РАТОВАЛИ А У МИРУ ТИХА ЛИКВИДАЦИЈА ТО ЈЕСТЕ ПСИХИЧКИ УБИЈАЊЕ НАЦИЈЕ. ПОЗДРАВ СВИМ ЉУДИМА КОЈИ ИМАЈУ ЈОШ МАЛО МОЗГА.КО ПРЕЖИВИ ИМАЋЕ ДА ПРИЧА О НАЈГЛУПЉЕМ НАРОДУ НА СВИЈЕТУ. ТО СМО ДЕФИНИТИВНО МИ НА ОВИМ ПРОСТОРИМА .СВИ НОРМАЛНИ ,ПАМЕТНИ ОБРАЗОВАНИ СУ ПОБЈЕГЛИ ОСТАО ЈЕ САМО ШЉАМ НАЈБИТНИЈИ СУ САМИ СЕБИ НА ШТЕТУ НАРОДА КОЈИ ИХ БИРА..ОДВРАТНИ СУ ОМРАЖЕНИ, НЕ КУЛТУРНИ БЕЗ СТИДА И СРАМА МИСЛЕ ДА СУ БИТНИ А НЕ ЗНАЈУ НИ САМИ НИ КО СУ, НИ ШТА СУ.НИ ГДЈЕ СУ У ЊИХОВИМ ГЛАВАМА ЈЕ САМО НОВАЦ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки

05.06.2018 19:05

Свака цаст дуго дуго ниста вјеродостојније насег јадног друства дрзаве и стварности нисам процитао!!!!Свака цаст на коментару