Ђорђевић изабрао Кјево, Звезда зове Санта Фе!

Филип Ђорђевић одлучио се за останак у Италији гдје ће заиграти у клубу познатом по томе што пружа "другу младост" својим играчима. Црвена звезда, међутим, увелико има другачије планове.

Фудбал 05.06.2018 | 14:15
Ђорђевић изабрао Кјево, Звезда зове Санта Фе!
Франко Солдано (23) остаје прва жеља спортског менаџмента Црвене звезде када је појачање у шпицу напада у питању, нарочито што је из Италије стигла вијест да се једна од бројних, али и мање реалних, опција одлучила за останак у тој земљи.

Филип Ђорђевић (30), који је повремено помињан као могуће појачање црвено-бијелих за квалификације за Лигу шампиона, постигао је договор са Кјевом из Вероне о трогодишњој сарадњи и потписаће за "летеће магарце" када му 30. јуна буде истекао уговор са Лацијом.

Ђорђевић је у Рим дошао на љето 2014. као слободан играч послије шест успјешних сезона у француском Нанту, у који је са свега 14 наступа у дресу Црвене звезде без постигнутог гола стигао још прије десет година, у јулу 2008.

Послије 68 голова у дресу "канаринаца" на 194 меча и само 12 погодака за "небеско плаве" на 69 мечева, од чега је девет постигао у првој сезони, Ђорђевић ће каријеру наставити у клубу који је познат по томе што даје "другу младост" својим играчима и где је не мали број фудбалера повратио загубљену форму.

Ђорђевићу ће то бити преко потребно јер је због сукоба са надређенима на "Олимпику" прошлог љета био суспендован целе сезоне и на крају остао без такмичарске утакмице за Лацијале пуних годину дана.

Утолико, у Љутице Богдана разматрали су могућност да му понуде голгетерску "рехабилитацију" на мјесту гдје је, што као члан млађих категорија, што као првотимац, провео осам година. Испоставило се да је некадашњем репрезентативцу Србије, који је послије сукоба са тадашњим селектором Радованом Ћурчићем у новембру 2014. одлучио да не игра више за "орлове", ближи био останак у Серији А у коју ће Кјево ући као 13. из прошле сезоне.

И, док звездаши чекају епилог преговора генералног директора клуба Звездана Терзића и спортског директора Митра Мркеле са потенцијалном "бомбом" љетног прелазног рока, Марком Марином, аргентински нападач Солдано издвојио се у врху потенцијалних појачања за позицију на којој Александар Пешић (25) није имао правог конкурента од фебруарског преласка Ричмонда Боаћија (25) у кинески Сунинг.

"Спортски журнал" наводи да је Марин у понедјељак боравио у Београду, али не и да ли је ту посјету искористио за сусрет са руководиоцима новог шампиона Србије, као и да се на адреси Љутице Богдана 1а разматра могућност позајмице Солдана уколико Унион из Санта Феа остане при ставу да је за његов потпис неопходно четири до пет милиона евра.

Као и већина "другопозиваца" из Јужне Америке, играча који нису интересантни најбогатијим клубовима из Западне Европе, и Солдано има уговор са једним инвестиционим фондом у чијем би интересу, претпоставка је, било да се овај 186 центиметара високи нападач опроба у европској конкуренцији и то баш у квалификацијама за Лигу шампиона. 

Успјеси Црвене звезде под вођством тренера Владана Милојевића, као и трансфери које су у посљедње вријеме остварили неки од првотимаца, ојачали су позиције српског клуба у менаџерским круговима и све је већи круг агената и фондова који су заинтересовани да на "Маракани" представе своје пулене.

Позајмица уз договорену откупну суму за наредно љето алат је којим је Црвена звезда у претходних неколико сезона довела неколицину играча из иностранства од којих су неки били пун погодак, попут Боаћија, Александра Катаија, Мичела Доналда, Срђана Бабића, Немање Радоњића, итд, а неки не баш... попут Пабла Моучеа, Едсона Силве, Марка Полетановића…

Франко Солдано рођен је у Кордоби, али има и италијански пасош. Заступа га фонд "ТТМИБ" са којим сарађују холандски нападач Грегори Нелсон, чилеански везиста Жеисон Варгас, камерунски лијеви бек Фабрис Гаел Нгах, аргентински штопер Кристијан Лема, чилеански везиста Алехандро Маркез, али и неколико фудбалера из БиХ и Хрватске: Алдин Цајић, Марин Љубичић, Тончи Мујан, Миро Варводић, итд. Трансфермаркт "цијени" Солдана на 4,5 милиона евра.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар