Đorđević izabrao Kjevo, Zvezda zove Santa Fe!

Filip Đorđević odlučio se za ostanak u Italiji gdje će zaigrati u klubu poznatom po tome što pruža "drugu mladost" svojim igračima. Crvena zvezda, međutim, uveliko ima drugačije planove.

Fudbal 05.06.2018 | 14:15
Đorđević izabrao Kjevo, Zvezda zove Santa Fe!
Franko Soldano (23) ostaje prva želja sportskog menadžmenta Crvene zvezde kada je pojačanje u špicu napada u pitanju, naročito što je iz Italije stigla vijest da se jedna od brojnih, ali i manje realnih, opcija odlučila za ostanak u toj zemlji.

Filip Đorđević (30), koji je povremeno pominjan kao moguće pojačanje crveno-bijelih za kvalifikacije za Ligu šampiona, postigao je dogovor sa Kjevom iz Verone o trogodišnjoj saradnji i potpisaće za "leteće magarce" kada mu 30. juna bude istekao ugovor sa Lacijom.

Đorđević je u Rim došao na ljeto 2014. kao slobodan igrač poslije šest uspješnih sezona u francuskom Nantu, u koji je sa svega 14 nastupa u dresu Crvene zvezde bez postignutog gola stigao još prije deset godina, u julu 2008.

Poslije 68 golova u dresu "kanarinaca" na 194 meča i samo 12 pogodaka za "nebesko plave" na 69 mečeva, od čega je devet postigao u prvoj sezoni, Đorđević će karijeru nastaviti u klubu koji je poznat po tome što daje "drugu mladost" svojim igračima i gde je ne mali broj fudbalera povratio zagubljenu formu.

Đorđeviću će to biti preko potrebno jer je zbog sukoba sa nadređenima na "Olimpiku" prošlog ljeta bio suspendovan cele sezone i na kraju ostao bez takmičarske utakmice za Lacijale punih godinu dana.

Utoliko, u Ljutice Bogdana razmatrali su mogućnost da mu ponude golgetersku "rehabilitaciju" na mjestu gdje je, što kao član mlađih kategorija, što kao prvotimac, proveo osam godina. Ispostavilo se da je nekadašnjem reprezentativcu Srbije, koji je poslije sukoba sa tadašnjim selektorom Radovanom Ćurčićem u novembru 2014. odlučio da ne igra više za "orlove", bliži bio ostanak u Seriji A u koju će Kjevo ući kao 13. iz prošle sezone.

I, dok zvezdaši čekaju epilog pregovora generalnog direktora kluba Zvezdana Terzića i sportskog direktora Mitra Mrkele sa potencijalnom "bombom" ljetnog prelaznog roka, Markom Marinom, argentinski napadač Soldano izdvojio se u vrhu potencijalnih pojačanja za poziciju na kojoj Aleksandar Pešić (25) nije imao pravog konkurenta od februarskog prelaska Ričmonda Boaćija (25) u kineski Suning.

"Sportski žurnal" navodi da je Marin u ponedjeljak boravio u Beogradu, ali ne i da li je tu posjetu iskoristio za susret sa rukovodiocima novog šampiona Srbije, kao i da se na adresi Ljutice Bogdana 1a razmatra mogućnost pozajmice Soldana ukoliko Union iz Santa Fea ostane pri stavu da je za njegov potpis neophodno četiri do pet miliona evra.

Kao i većina "drugopozivaca" iz Južne Amerike, igrača koji nisu interesantni najbogatijim klubovima iz Zapadne Evrope, i Soldano ima ugovor sa jednim investicionim fondom u čijem bi interesu, pretpostavka je, bilo da se ovaj 186 centimetara visoki napadač oproba u evropskoj konkurenciji i to baš u kvalifikacijama za Ligu šampiona. 

Uspjesi Crvene zvezde pod vođstvom trenera Vladana Milojevića, kao i transferi koje su u posljednje vrijeme ostvarili neki od prvotimaca, ojačali su pozicije srpskog kluba u menadžerskim krugovima i sve je veći krug agenata i fondova koji su zainteresovani da na "Marakani" predstave svoje pulene.

Pozajmica uz dogovorenu otkupnu sumu za naredno ljeto alat je kojim je Crvena zvezda u prethodnih nekoliko sezona dovela nekolicinu igrača iz inostranstva od kojih su neki bili pun pogodak, poput Boaćija, Aleksandra Kataija, Mičela Donalda, Srđana Babića, Nemanje Radonjića, itd, a neki ne baš... poput Pabla Moučea, Edsona Silve, Marka Poletanovića…

Franko Soldano rođen je u Kordobi, ali ima i italijanski pasoš. Zastupa ga fond "TTMIB" sa kojim sarađuju holandski napadač Gregori Nelson, čileanski vezista Žeison Vargas, kamerunski lijevi bek Fabris Gael Ngah, argentinski štoper Kristijan Lema, čileanski vezista Alehandro Markez, ali i nekoliko fudbalera iz BiH i Hrvatske: Aldin Cajić, Marin Ljubičić, Tonči Mujan, Miro Varvodić, itd. Transfermarkt "cijeni" Soldana na 4,5 miliona evra.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar